G4Media.ro

BREAKING Biroul Electoral Central a respins solicitarea MAI de prelungire a votării…

BREAKING Biroul Electoral Central a respins solicitarea MAI de prelungire a votării după ora 21:00

Biroul Electoral Central (BEC) a respins duminică, cu doar două voturi favorabile, solicitarea MAI de prelungire a votării în secțiile unde sunt cozi, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul BEC.

Potrivit acestora, prelungirea votării a fost respinsă deoarece această posibilitate este prevăzută de legea 208 din 2015, care reglementează alegerile parlamentare, pe când alegerile locale sunt guvernate de legea 115 din 2015, act normativ care nu prevede posibilitatea prelungirii scrutinului.

”Legea 115 prevede că votarea se închide la ora 21:00 și doar alegătorii aflați în sală sunt lăsați să mai voteze”, au explicat sursele G4Media.ro.

Anterior, Ministerul de Interne (MAI) a cerut Biroului Electoral Central să prelungească votul în secțiile unde e coadă și să le permită să-și exercite votul tuturor cetățenilor care sunt în fața secțiilor de vot. Informația a fost confirmată de oficialii MAI pentru G4Media.ro.

Reamintim că la multe secții de vot din țară s-au format cozi din cauza măsurilor sanitare de prevenție.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Incredibilă decizie. Cetăţeni privaţi de dreptul de vot, fiind şi pandemie.

    • Era de așteptat. BEC e o mizerie politică.

    • Am fost sa votez acum 30min…era sectia goala

    • @BADACE asta nu spune nimic. Sunt secții in care se votează in continuu de la deschidere. Ce faci cu oamenii care raman afara la coada? Ei nu mai voteaza? Le iei un drept. Nu e ca la parlamentare sa poti sa votezi la alta sectie.

    • @ioan nu le-a luat nimeni niciun drept, au la dispozitie 14h sa voteze. iti zic eu … numai daca nu vrei sa te duci la vot, nu reusesti in alea 14h sa votezi.

  2. Asa va trebuie daca nu ati schimbat membrii pezede din conducerea instutiilor statului.
    Poate pana la parlamentare va desteptati si schimbati toata garda lui dragnea de la BEC

  3. PSD-ul este ingrozit de o prezenta mare la vot.Haideti sa nu lasam pe ultima ora.Sa le aratam ce putem.

  4. BEC e o adunatura de slugi PSD.

  5. Pariez pe ce vreti ca s-a opus PSD.ul!!!

  6. BEC, îți sparg becul! 😀😀 Si te las pe întuneric. 😈

  7. De fiecare dată se pregătesc grupări de votanți care așteaptă pe „ultima sută” să forțeze prelungirea durata alegerilor. Dacă „s-a votat” cine trebuie, focul se stinge, câștigătorii vor aminti în treacăt faptul că unii oameni nu au putut vota, dar și așa alegerile au fost câștigate și că vor lua măsuri ca la următoarele alegeri nimeni, dar nimeni nu va mai ajunge în situația să nu poată vota.

  8. e lege. Nu se prevede posib. prel aleg la locale din ce stiu eu. Aici se vede ca de fapt clasa politica in intregul ei e alcatuita din retarzi

  9. Ce defilare perfidă a BEC cu legile pe la nas, cu legile care le convin lor. E ok, Gabriela Pandele a continuat campania electorală şi-n ziua votului, asta sigur e ok şi poate fi trecută cu vederea.

    Suntem în pandemie, idioților! Invocați o lege care poate funcționa în condiții normale, iar nu în condițiile actuale. În pandemie se schimbă regulile jocului!

    P.S. Pentru sceptici: azi m-am trezit devreme şi-am votat dimineața, super liber, fără probleme. Dar nu mi se pare corect argumentu lor cu legea 115/2015.