G4Media.ro

Barna: Guvernul a acceptat amendamentul USR de amânare a intrării în vigoare…

Barna: Guvernul a acceptat amendamentul USR de amânare a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru primari / Drulă: Vor fi tăiate subvențiile pentru ”pseudo-academiile de Științe ale Securității și, respectiv, a Oamenilor de Știință din România”

Guvernul Orban a acceptat un amendament depus de USR la legea bugetului, care prevede amânarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene a anunțat Dan Barna după o întâlnire cu prim-ministrul la Palatul Victoria.

”O altă victorie importantă este prorogarea pensiilor speciale pentru primari cu cel puțin un an, ceea ce este un element important. Acestea urmau să intre în vigoare la 1 ianuarie și ar fi devenit drepturi câștigate, nu s-ar mai fi putut face nimic. Am reușit să obținem acordul premierului și acordul PNL pentru prorogarea acestui termen”, a declarat Barna.

De asemenea, a anunțat deputatul Cătălin Drulă, premierul Orban a acceptat și amendamentele USR de tăiere a subvențiilor pentru ”pseudo-academiile de Științe ale Securității și, respectiv, a Oamenilor de Știință din România”.

”De 3 ani de zile ne luptăm să oprim finanțarea acestor sinecuri. Aceste pseudo-academii au un singur scop – să dea solde anuale din bani publici membrilor lor. Așteptăm aprobarea formală a amendamentelor în ședința de guvern de la ora 12”, a precizat Drulă.

Premierul Ludovic Orban a primit în această dimineață la guvern o delegație a USR condusă de Dan Barna, pentru a discuta despre amendamentele USR la legea bugetului pentru 2020.

Un amendament similar fusese depus și în nume propriu de senatoarea USR Florina Presadă (detalii aici).

Toate amendamentele propuse de USR și acceptate de premierul Ludovic Orban (comunicat USR):

Amendamentele USR de tăiere a finanțării pseudo-academiilor de știință și de amânare a pensiilor speciale ale baronilor locali au fost acceptate de Guvernul Orban.

USR a obținut de la Guvernul Orban amânarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru baronii locali, printr-un amendament depus la proiectul de modificare a OUG 114. În viziunea USR, pensiile speciale ar trebui desființate nu extinse la și mai multe categorii de persoane aflate în apropierea centrilor de putere. Aceste pensii urmau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, iar amânarea oferă un răgaz pentru eliminarea lor definitivă la începutul noii sesiuni parlamentare.

De trei ani de zile, USR luptă pentru a tăia finanțarea din bani publici pentru două agenții inutile ale statului: Academia de Științe ale Securității Naționale și Academia Oamenilor de Știință din România. Anul viitor, aceste false academii nu vor mai primi subvenții publice și vor putea să funcționeze doar din surse proprii.

De asemenea, USR a obținut creșterea cu 80% (de la 203 la 363 milioane lei) a sumelor pentru întreținerea drumurilor și autostrăzilor. Suplimentarea bugetului de întreținere a infrastructurii rutiere este necesară pentru a aduce cât mai multe din drumurile naționale la un standard acceptabil.

Pe mediu, Guvernul Orban a accept patru din cele cinci amendamente depuse de USR: integrarea sistemelor RAR- SUMAL pentru identificarea transporturilor ilegale de lemne, fonduri pentru mai multe laboratoare mobile de măsurare a poluării, suplimentarea fondurilor pentru economie circulară și managementul ariilor protejate.

USR a agreat cu premierul Ludovic Orban și finanțarea unor proiecte locale: fonduri pentru lucrările de infrastructură la noul corp al BCU Cluj-Napoca, bani pentru reabilitarea Palatului de Justiție din Sibiu, plata avansului pentru drumul de legătură autostrada A1 Arad-Timișoara-DN 69..

Pentru educație, USR a reușit să obțină mai mulți bani pentru expertiza seismică a școlilor și pentru dotarea a 400 de unități de învățământ cu grupuri sanitare.

Nu în ultimul rând, USR a crescut bugetul pentru pentru programul de diabet dispozitive pentru monitorizarea continuă a glicemiei la copii.

USR a obținut, de asemenea, promisiuni de la premierul Orban că va aloca bani la rectificare pentru a lansa proiectul de interconectare a sistemelor informatice ale instituțiilor de stat și va fi de acord cu proiectul de carte de identitate electronică cu semnătura electronică gratuită pentru cetățeni.

USR a depus și o serie de amendamente pentru dotarea parchetelor și instanțelor de judecată pentru a îmbunătăți funcționarea sistemului de justiție, dar au fost respinse de premierul Ludovic Orban.

Conform Codului Administrativ, adoptat prin ordonanță de urgență de Guvernul Dăncilă, începând cu 1 ianuarie 2020 toate persoanele care, ulterior anului 1992, au deţinut cel puţin un mandat în funcţia de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consiliu Județean, au dreptul la o pensie specială, calculată la nivelul a 0,4% din venitul lunar în plată, înmulţit cu numărul de luni de mandat, dar nu mai mult de 144 de luni (12 ani – 3 mandate).

Ei au timp să depună cererile pentru a obține pensia specială până la data de 31 martie 2020, situaţiile centralizatoare urmând să fie trimise Ministerului Finanţelor până la data de 31 mai 2020.

Pensia specială a aleșilor locali se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii sau în alt sistem de pensii neintegrat sistemului public și este supusă impozitului pe venit şi contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Pentru a beneficia de acordarea indemnizației, aleșii locali trebuie să îndeplinească condiţiile vârstei standard de pensionare, ale vârstei standard de pensionare reduse, aşa cum sunt prevăzute de legislaţia privind sistemul de pensii publice sau cele prevăzute de alte legi speciale.

De asemenea, se prevede ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene să nu fi fost condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitatea respectivă, a unei infracţiuni de corupţie, pentru a beneficia de indemnizație.

Indemnizația pentru limită de vârstă se acordă începând cu luna ianuarie a anului următor depunerii solicitării.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și:

Amendamentele depuse de USR la legea bugetului: tăierea fondurilor pentru ”academiile de politruci și sinecuriști”, suplimentarea investițiilor în educație și infrastructură, dar și creșterea transparenței instituționale și digitalizarea

Pro România cere ca asistenților personali ai persoanelor cu handicap să nu li se interzică să cumuleze pensia cu salariul

Guvernul își angajează astăzi răspunderea în fața Parlamentului pe bugetul de stat și modificarea OUG 114

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. O vrajeala mare. Tot o îmbarligati si amanati, sunteti conștienți ca nu o sa le taiati. Tot ce vă intereseaza e capital politic și imagine. O să veniti să spuneti; noi am vrut dar nu s-a putut. Toți o apă și un pământ..

  • Da,da ,da, se dau cu fundul de pământ trolii mafiei PRO-PSD-ALDE, că se înțeleg ăia și taie finanțările pentru securiștii interlopi. Și ăsta e doar începtul. Unde e loser-ul ăla distrus care fură identități, să mai facă un pic bleah-bleah-bleah înainte să crape ca un sărac coclit ce-o să devină :)))))))))))))))

  • @ Bad lumea de pe G4Media stie ca esti platit sa postezi ptr Plusr
   E o păcăleală pensia specială ptr aleși locali
   Sunt putini si valoarea lor e maxim 5000lei.

   Realitatea e ca pensiile serviciilor si salariile lor sunt enorme de asta se va adopta secretizarea lor de către Guvern Orban.

   Realitatea e ca acest buget este parțial afisat so transparent iar Consiliul Fiscal nu a primit toate datele.

   Realitatea e ca romanii in 2020 vor avea pensii si salarii înghețate, e austeritate Pnl.

   Realitatea e ca in 2020 bine Fmi in Romania.
   Realitatea e ca in 2020 se emite un deficit creeat din 2019 de achiziție Rachete și Avioane F 16.

   Realitatea e ca toti romanii vor plăti pretul campaniei electorale Pnl către corporații, ambasade străine și PPE.

   Noi cei care comentam aici,eu cel putin nu am nici o legatura cu vreun partid politic.
   Nu sunt bugetar si nici pensionar si am o afacere proprie (o patiserie).

   Cu stima G4Media.

  • Pamflet
   Amendamentele usr sunt corecte

  • Zise postacul care ”de pe partea stângă” e florea ”anti sorosist” iar ”de pe partea dreaptă” e pamfletarul ABC ”anti pesedist”, asta când nu fură identități și face he-he-he. Pe ABC vrea să-l ”scoată” basma curată acuma, că a fost deconspirat, a căzut la datorie și cu fantoșa asta, servind Mafia. Cu amândouă ”părțile” dă de pământ și s-a simțit că despre el e vorba, că-l doare. În timpul liber, tot el mai întrupează și ”lumea de pe G4Media” care e vigilentă, nevoie mare, cum e ”lumea securistă”, se știe, ca tătucii lor iulieni pe vremuri, când li s-a întâmplat o Revoluție sub nas până s-au prins și au început să omoare oameni nevinovați, că nu știau ce să mai facă să-și scape pieile fleșcăite de la atâta alcool de contrabandă. Acuma, ba văd ”platiți ptr Plusr”, exact ca la tiparnița de valută de la penețeu, în 1990, ba ”de pe poziții de dreapta”, văd ”pesedisti”. Doar, doar să facă un pic de confuzie în rândul ”lumii”.
   Îi dă însă de gol punctajul primit de la stăpânii lor interlopi: asta cu ”5000 lei” e un fake pe care îl tot toacă de câteva zile, trolii răsuflați, alături de celălalt fake cu ”pensiile speciale”. Adicătelea, slugile ”locale” ale Mafiei PRO-PSD-ALDE ”e puține” și sărace foc, dar cinstite, ca Ion Iliescu. În schimb, ”pensiile serviciilor” pe care nu le controlează ei la Mafie ”sunt enorme de asta se va adopta secretizarea lor de către Guvern Orban”. Dacă serveau mafia erau minuscule și ar fi fost ok să fie secretizate, exact ca ”secretele” de la 10 august, deținute de unii care nu au ”pensii enorme”, de secrtele alea nu mai zic nimic, e piua.

   ”Realitatea e ca acest buget” nu e ca al mafiei care ținea contabilitate dublă și arăta ”transparent” dublura frumoasă, tot așa cum nu ținea cont niciodată de ”Consiliul Fiscal” căruia îi trimitea la mișto ”toate datele” convenabile mafioților pentru prosteală.

   ”Realitatea e ca romanii in 2020 vor avea pensii si salarii înghețate” conform Legii Pensiilor lăsate moștenire de guvernul mafiot al cartelului PRO-PSD-ALDE, aia ieșită din cloaca volguței.
   ”Realitatea e ca in 2020 se emite un deficit creeat din 2019 de” furăciunile mafiei PRO-PSD-ALDE care au fost ținute ascunse, așa cum a văzut ”toată lumea” acum. Degeaba sperie ”lumea” trolii securiști cu ”fmi”, în stilul lor diversionist, asta e o poantă atât de veche, că nu mai pune botul nimeni. Fiind securiști, deci idioți prin născare, postacii mafioți uită că în 2020 nu mai merge cu fitile de anii 1990.
   ”Realitatea e ca toti romanii vor plăti pretul campaniei electorale” și ale furturilor sifonate de către slugile mafiei către grupurile infracționale, cartelurile de crimă organizată și buzunarele proprii.
   Când cineva e atât de cretin încât spune că ”noi cei care comentăm aici, eu cel putin”, e clar pentru ”toată lumea” ce hram poartă umilul ”patiser” care vorbește din partea ”unui grup de cetățeni”, cum fac ei, la Securitate, încă de pe vremuri și care vrea cu orice preț să atragă atenția că n-ar fi cumva un ”pensionar” sau ”bugetar” de parcă e ceva rău.

 2. Foarte bine! Macar o categorie de „speciali” sa ramana fara „dreptul deja castigat”, altfel nu mai scapam nici de astia! Mare mizerie formula asta: „drept deja castigat”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Foarte bine! Jos cu parazitii de la buget!

 4. Aceasta lege trebuie cu timpul abrogata. La militari si magistrati sa zicem ca mai merge…au niste interdictii…dar la primari, presedinti de cj?
  Ce interdictii au avut acestia cand au facut si fac ce vreau ei. Nu mai zic de furaciunile si hotiile pe care le fac de au bani si pentru al 7 lea neam!! !

 5. Ce naiba e termenul asta la noi „drept castigat”?!?! Boss, daca tu salariat fiind ai avut pe fluturas atat % platit la pensie, la final pensia sa ti se calculeze dupa cat s-a scris pe fluturas si nu altfel! Si pentru militari si politisti – ma baieti, hai sa nu o mai tot lalaim cu „ne sacrificam…”! Stiai ce inseamna asta inainte sa te inscrii acolo!

  • ARTICOLUL 16 – Constitutia Romaniei
   (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
   (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

   Traducere: ‘All animals are equal, but some animals are more equal than others.” Orwell

   Muritori de rand:

   Fapt: pensia minima 704 lei net
   Salariu minim: 1300 de lei net
   Varsta iesire pensie 65-70 de ani

   Speciali:

   Bani de casa, drum, credite platite, vacante, pensia poate ajunge si la 15000 de euro,

   Salariu MINIM in medie 3000 de euro,

   Varsta pensionare 40-45 de ani.

   Fără Pensii Speciale și fără salarii speciale!!@

 6. Drulă… de unde mi-e cunoscut numele ăsta?
  Năsui ce a zis?

 7. Ce jeguri, frate! Până n-a depus Florina Presadă amendamentul în nume propriu, Barna s-a tot eschivat. De teamă ca nu cumva una care îl contestă să anunțe că a făcut ceva pentru noi, în ultimul moment a depus un amendament similar, dar din partea partidului, ca să aibă motiv să se laude el. Românii sunt sătui de șefi care pun bețe în roate și apoi își arogă meritele! Asta nu e leadership, nu cu mojicii mărunte se câștigă electoratul!

  • @Alina M. Alegerea in 2 tururi nu este propunerea lui Presada, a fost cerinta USR de la bun inceput. Nici anularea sau amanarea pensiilor speciale ale alesilor locali nu este propunerea ei, USR a contestat codul administrativ la CCR. Si chiar daca ar fi fost propunerea unui membru USR, ce te indreptateste sa spui ca partidul n-a dorit sa introduca aceste amendamente? Unora dintre voi, care va dati usristi, va place sa va bagati mereu coada, sa creati dezbinare. Asta doreste si mafia psd, alde, poate chiar si pnl ul – dezmembrarea USR ului, iar voi contribuiti din plin. Idioti utili, ce sunteti !!

 8. Abia astept sa vad propaganda USRista cum va exulta: ‘Victorie USR’, ‘daca nu eram noi nu se mai inventa apa calda’, s.a.m.d.

  • Iar eu abia astept reactia lui nea Marian-Dinte-de-Aur, chit ca cerul e innorat si deci nu sunt sanse sa-i sclipeasca vreo masea in soare…
   Nea Mariane,
   Cum ramane cu sistarea acordarii de Autorizatii de Construire pentru blocuri in Ilfov, asa cum ai promis dupa reportajul realizat de ProTV in zona Bragadiru-Rostar? Ori banii ”vorbeste”, cum zice Bittman?

  • Pai si nu fac toti la fel ? Pana la urma care e problema ? Daca nu era USR , nu se facea nici putinul care s-a facut pentru a limita porcariile astea.

 9. Pana ieri aveau amendament cu alegerea primarilor din 2 tururi. Azi liniste. Nimic. Deh nu suparam UDMR-istii.

 10. Miliarde de lei se duc lunar pentru chiriile multor bugetari care de fapt au contracte fictive sau sunt proprietari

 11. Păi era vorba că le taie,iar acu le amână ?

 12. Dar institutul de sinecuri levantine al lui emil constantinescu ?
  Unde bugetul este crescut de Tariceanu an de an pentru calatoriile pe cheltuiala prostimii si venituri sporite ale cumularzilor ?

 13. Sa accepte Orban amendamentul cu creșterea pensiei minime de la 704 lei la 775 lei din ianuarie 2020.
  Ma doare cand vad bunici care nu au bani de mâncare sau medicamente.
  Au muncit o viață.
  Nimeni azi nu i apăra!

  Fără bunici nici voi nu erați pe acest Pământ.

  Sărbători fericite va doresc tuturor.

  • Daaa, nu mai e mafia PRO-PSD-ALDE să mai apere ”bunicii” așa cum i-a ”apărat bunicul ” Iulian Vlad în 1989 și urmașii lui de 30 de ani încoace. De prin 1950 tot sunt ”apărați” bunicii de mafia comunistă.

 14. Ce speciali sânt toți în ale furatuluidin banii publici .Ce drepturi câștigate!?….., prin legi nedrepte??, legile se fac în beneficiul și pentru tot poporul nu pentru câțiva care se află la butoane și acoliții lor? !……….acestea sânt legi careparlamentari votanții și inițiatori să se șteargă cu ele la fund și apoi să le mănânce că oricum vine ziua când poporul își va face singur dreptate căci asemenea specimene trebuie să dispară din parlamentul României pentru totdeauna.Noinui-am votat să își facă lor legi si privilegi. Dacă ei așa consideră o vor sfârși groaznic!

 15. PNL este un partid slab face jocul USR care nu au primari si nu sustin pensiile speciale acestora,dar pensiile parlamentarior raman in vigoare se platesc in continuare. PNL si USR sustin pensiile speciale ale militarilor,politistilor si securistilor care au facut mii de victime la revolutie.Acestia reprezinta 175.000 de pensionari cu pensii speciale .La alegerile parlamentare sa vina grefieri ,politisti si securistii sa le faca campanie electorala si sa convinga alegatorii.Sigur PNL va deconta aceste greseli.Un politist de la tara, a iesit cu o pensie de 6000 lei la 45 ani,iar un primar de comuna in perioada 1992-2004 are o pensie de 1400 lei.Domnule premier esti lipsit de curaj nu cantaresti cu aceias balanta.

 16. SI CARE-I MERITUL USR SAU AL NEPRETUITULUI BARNA ? CE MOTIVE AVETI SA VA UMFLATI IN PENE CU CE FAC ALTII ?
  VOI , DACA VOIATI SA FACETI CEVA BUN PENTRU TARA , ACUM AR FI TREBUIT SA FITI LA GUVERNARE , COLEGI , LA BINE SI RAU , CU PNL. DAR, DACA A-TI VRUT SA RAMANETI „FETE MARI” , ASTA E , FITI FETE MARI PANA LA,ADANCI BATRANETE , CA OCAZIA DE A VA „MARITA” CU CEVA VOTURI , A-TI CAM PIERDUT-O.

 17. Pensiile speciale,salariile speciale si de foarte multe ori nejustificate….de ce magistratii au salarii
  mari cand justitia e politizata iar actul de justitie lasa atat de multe probleme… amanati TAIERILE…AMANATI REFORMELE…N-AVETI CURAJUL SCHIMBARILOR desi ati promis…. dar nu
  vom uita….sarmanul sa ramana sarman…. cu 720 lei…lor ati inghetat venitul …ei pot trai cu
  acest umilitor venit ….cati sunt fara adapost si ingheata de frig se stie…are o evidenta primariile,
  politia??????CUI ii pasa????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.