G4Media.ro

Guvernul își angajează astăzi răspunderea în fața Parlamentului pe bugetul de stat…

Guvernul își angajează astăzi răspunderea în fața Parlamentului pe bugetul de stat și modificarea OUG 114

Guvernul Orban se reunește luni, de la ora 12.00, în ședință înainte de a merge în Parlament de la ora 16.00 pentru a-și angaja răspunderea pentru trei proiecte de lege, potrivit unui anunț al Executivului.

Cele trei proiecte sunt:

– Proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2020

– Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020

– Proiectului de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea unor acte normative (modificarea OUG 114 și a altor legi și ordonanțe)

Ulterior, Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni în şedinţe comune succesive, pentru angajarea răspunderii pe fiecare din cele trei proiecte adoptate de Cabinetul Orban.

Şedinţele comune ale Parlamentului încep de la ora 16,00.

Conform programului, în prima şedinţă comună Guvernul îşi angajează răspunderea în faţa Parlamentului asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2020, cea de a doua şedinţă comună vizează angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, iar în cea de a treia şedinţă comună Guvernul îşi va angaja răspunderea pe proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea unor acte normative.

Potrivit calendarului stabilit de Birourile permanente reunite, parlamentarii pot depune amendamente la aceste proiecte de lege până luni dimineaţa, la ora 10,00, iar Guvernul urmează să decidă, în şedinţă, dacă şi le însuşeşte.

Tot, luni, parlamentarii se vor reuni în a patra şedinţă comună pentru a discuta proiectul de hotărâre privind constituirea Grupului pentru combaterea cancerului.

Executivul a adoptat, miercuri, proiectele de lege pentru care urmează să îşi angajeze răspunderea în Parlament.

Constituţia prevede la articolul 114 că Executivul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată. Dacă Guvernul nu a fost demis sau nu se depune o moţiune de cenzură, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, va sesiza Curtea Constituţională cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern în legătură cu angajarea răspunderii Executivului pe proiectul de buget pe 2020, potrivit unor surse politice.

PSD va decide, luni, în Comitetul Executiv Naţional, dacă va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu angajarea răspunderii Guvernului pe buget, precum şi dacă va depune o moţiune de cenzură. Totodată, PSD ia în considerare şi sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu angajarea răspunderii Guvernului pe modificările la Ordonanţa de urgenţă 114/2018, urmând să fie atacată pe fond, nu pe formă, au mai precizat sursele citate.

Foto: InquamPhotos – George Calin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Hai cu anticipatele!
  E multa treaba de facut prin Constituție, prin legi, prin instituții…
  Ce sa mai faci cu PSD ALDE pro România… oamenii ăia nu au inteligența necesara sa construiasca cevA!

  • PSD, ALDE si Pro Romania sunt cancerul tarii. Mai pun langa ei si mercenarii UDMR si UNPR.

 2. În pnl(psd) nu am crezut niciodată. Tot ce au făcut până acum a fost doar să smardoiasca niște fraieri. Nimic concret, doar joc de glezne. Niciun șmecher nu a fost atins de reformele peneliste. Aiureală cu legile pe justiție, cu SS, cu pensiile speciale. În schimb au anulat detasarile de la 1 urmează să rămână fără servici o grămadă de fraieri care tot plătiți prost sunt. Foarte slab.

  • Lasa ca e bine, erau multe slugi „detasate” care nu faceau nimic, dar erau in varful clasamentului la salarii.

  • Se poate, păi și slugile mafiei securiste? Ce știu ăștia să facă? Analfabeți sunt, leneși sunt, curaj n-au avut niciodată să riște ceva, gura lor ce mai mănâncă? Nici căcat, în curând, că nici pentru ăla n-or să mai aibă cine să-i plătească. Perfeeeeect!!!

 3. Este doar inceputul

 4. Sa traiasca sefu Orban si BNR si bancile comerciale, care au fost salvate, ca lucrau pe minus!

  • Aoleoooooo, ce asistați săraci o să ajungă toți securiștii mafiei FSN-PDSR-PSD și cum o să-i auzi ”dă șî mieee” :)))))))) ei care erau așa viteji și omorau oameni acum 30 de ani, ei care se privatizau cum voiau- se termină cu șmecheria – awawawawawaaaawwww :))))))))))))))))))))

 5. pnl și teutonul Iohannis i-a scăpat de români de cimua roșie, iar după ce vor fi încheiat punerea în aplicare a mult trâmbițatelor reforme:interzicerea cumulul pensiei de la sat , drept obținut prin muncă ,cu salariul de la stat obținut tot prin muncă nu prin mocangeală, eliminarea , tăierea pensiilor speciale, reformatorii diletanți pnliști , care i-au măsuri fără evaluari antivpative și studii de impact , inclusiv bugetar, vor trece le reformele stabilite de către FMI care își va face apariția, după cum s-a și anunțat, după Anul Nou la București.Deci România va trebui să se împrumute la greu și apoi să introducă măsuri de austeritate pentru a plăti aceste datorii.O explicație simplistă dar adevărată.Priviți de altfel cum se prezintă Bugetul României pentru exercițiul bugetar 2020 . și ce reduceri de fonduri au stabilit specialiștii pnliști .Învelișul subțire de ciocolată se va topi iar deziluzia va fi mare pentru etuziaștii votanți. ai unei formule politice neinspirateȘi nu ar fi pentru prima dată .Aștept contestări pe diferite tonuri , dar eu vă mulțumesc cel puțin că ați citit cu răbdare și ambilitate opinii le mele.Sărbători fericite.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.