G4Media.ro

BREAKING A murit actorul Ion Caramitru/ Director al Teatrului Național în ultimii…

sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

BREAKING A murit actorul Ion Caramitru/ Director al Teatrului Național în ultimii 16 ani, Caramitru a fost și ministrul Culturii în Guvernul Ciorbea/ Actorul a murit în aceeași zi cu legendarul canoist Ivan Patzaichin

Actorul Ion Caramitru a murit, duminică, la Spitalul Elias. Director al Teatrului Național București în ultimii 16 ani, Ion Caramitru a murit la vârsta de 79 de ani.

 • ”După o nemeritată suferinţă, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viaţă în după-amiaza de astăzi la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.  Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis managerul spitalului, medicul Mugur Ardelean.

Caramitru a fost ministrul Culturii în perioada 1996-2000, în Guvernul Victor Ciorbea. Ion Caramitru provine dintr-o familie de aromâni, iar tatăl său a fost deținut politic timp de 9 ani pe vremea comuniștilor.

Ion Caramitru a devenit unul dintre personajele centrale din zilele Revoluției după ce a ocupat clădirea Televiziunii Române la 22 decembrie 1989, în urmă plecării dictatorului Nicolae Ceaușescu din București. Caramitru a anunțat în direct la TVR căderea comunismului în România.

Caramitru a fost membru al Frontului Salvării Naționale (FSN), format în jurul lui Ion Iliescu, unde a fost responsabil de segmentul Culturii. După 1990, Caramitru s-a retras din FSN în semn de protest pentru că acesta devenise partid politic și l-a acuzat pe Ion Iliescu că încearcă să folosească FSN pentru a monopoliza puterea.

Marele actor Ion Caramitru a murit în aceeași zi cu legendarul canotor Ivan Patzaichin, duminică.

sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

37 comentarii

 1. Dumnezeu să-l odihnească.

  • Putea să se odihnească ceva mai devreme, cînd avea vîrsta de pensionare, nu să iasă din teatru cu picioarele înainte. Să mai aibă și alții loc de muncă.

 2. Ce zi de cosmar! RIP

 3. L-am vazut candva in Hamlet si a fost memorabil!
  Dumnezeu sa il ierte!

  • Da, memorabil in rolul Hamlet!

  • Și în ”Mircea fă-te că lucrezi”

 4. Asta cine a mai fost?

  • Se pare ca si cititul unui articol e greu. Dar vad ca pentru unii e usor sa fie prosti. Pentru restul e greu sa ii privim cum de nu dau cu capul in stalpi.

  • A fost ăla din C..U.N. cu „Fă-te că muncești”. Așa-i zicea țigoinerului de Dinescu. Și au muncit toți ăștia de am ajuns în situația actuală!

  • Noi ceilalți știm cine a fost! Acum, după intervenția ta, știm și cât de prost ești tu!

  • @Berbec Vasile – Vezi ca vorbesti prostii rau de tot. Replica, modificata tendentios, a fost facuta „celebra” de rusofilul ala de tatulici. Dupa ce ca sunteti postaci mai sunteti si prosti! Cauta dracului inregistrarea aia originala si vezi ce a zis Caramitru atunci, deficientilor… Se aude clar si raspicat „Mircea, arata ca lucrezi”, dar, na, tre’ sa dati voi, postacii, cu mucii in fasole!

  • @Berbec Vasile – Vezi ca vorbesti prostii rau de tot. Replica, modificata tendentios, a fost facuta „celebra” de rusofilul ala de tatulici. Dupa ce ca sunteti postaci mai sunteti si prosti! Cauta dracului inregistrarea aia originala si vezi ce a zis Caramitru atunci, deficientilor… Se aude clar si raspicat „Mircea, arata ca lucrezi”, dar, na, tre’ sa dati voi, postacii, cu mucii in fasole!***

  • @Berbec Vasile – Vezi ca vorbesti prostii rau de tot. Replica, modificata tendentios, a fost facuta „celebra” de rusofilul ala de tatulici. Dupa ce ca sunteti postaci mai sunteti si prosti! Cauta dracului inregistrarea aia originala si vezi ce a zis Caramitru atunci, deficientilor… Se aude clar si raspicat „Mircea, arata ca lucrezi”, dar, na, tre’ sa dati voi, postacii, cu mucii in fasole!****

  • Spune-mi ca ai 8 ani…altfel esti incult, scuze.

 5. Ce zi paguboasa! Este ca atunci când treci pe lângă un accident rutier teribil, îți tremura piciorul pe accelerație vreo 20de km după care uiți și apeși iar accelerația! Deosebire noastră de PINO este ca el este nemuritor.

 6. Drum lin Socrate… :((

 7. Ce zi tristă !
  Dumnezeu să-i odihnească pe cei doi.
  Suntem din ce in ce mai săraci .

 8. Ce zi trista!!! Dumnezeu sa îl odihneasca! Condoleanțe familiei!

 9. De la stat pleci doar cu picioarele inainte…

  • Jean Valjean, comuniștii au avut grijă să nu știi că există oameni de neînlocuit. De aceea ne conduc oameni de asemenea calitate proastă. Ion Caramitru a fost un foarte mare actor și OM și a luptat pt teatrul românesc și actori sacrificandu- și sănătatea. Poate vei pricepe intr- o altă viață.

 10. Grea zi. Condoleante familiei.

 11. Doi oameni mari și-au încheiat misiunea vieții în aceeași zi. S-au dus, dar au rămas cu noi. Dumnezeu să-i odihnească!

 12. ion iliescu ii ingroapa pe toti. randul lui oare cand va fi?!

 13. Iliescu il va felicita si pe asta cu ocazia fericitei intamplari !

 14. Bun ramas maestre. Acolo sus te asteapta prietenul tau de la Bulandra, Florian Pittis.

 15. Ramanem singuri

 16. …Doi artisti in aceiasi zi. Unul al sportului si celalat al teatrului…Ilici Iliescu insa se simte bine. Crapa doar cu aprobarea moscovei. Si se pare ca Putin a uitat de el….

 17. @andrei, la stirea cu Pazaichin, asta cine a fost? la cea cu Caramitru aceiasi intrebare. Cand o fi sa moara tactu vei face aceiasi intrebare?

 18. Doi mari romani,unlipovean și un aromân ,au făcut cinste poporului roman.Oare guvernul se gândește sa declare doliu național ?Nu cred ,au treburi mai importante.Dumnezeu sa i ierte și sa i odihneasca .

 19. Le multumim celor doi, Cramitru şi Paţaikin, cu ei viaţa în lagărul comunist a fost mai uşoară .
  Dumnezeu să vă aibă în pază suflete nobile !

 20. Un lipovean și un aromân au făcut cinste poporului roman.Oare timp guvernul sa decreteze doliu național?Nu cred au mult de lucru.

 21. Dumnezeu să-l ierte. Sunt curios sa vad dacă Andrei, fiul, va participa la slujba de înmormântare. S_a blestemat ca nu va participa niciodată la vreo slujba ortodoxa.
  Ar fi o mare rușine pt el ca progresist sa_l vad ca da „sărutarea ce_a de pe urma.”

  • Poate va fi incinerare…si preotii nu sunt invitati…Nu toti cei care mor vor neaparat cu popi si slujbe. Pe vremuri BOR nu avea o problema. Acum au devenit mai fanatici…

 22. a lasat si el in urma o mica avere pe hartie de 800k euro cash + acareturi.
  o fi rau, o fi bine, o fi corect….

 23. Stimate maestre cărămiziu, dragă Pino, nu te vom uita niciodată pentru ce ai făcut pentru teatrul romanesc!RIP, dragă Pinocchio, în ceruri te așteaptă marii actori ai acestui neam!

 24. Tuna bine la KGB 😁