G4Media.ro

Brazilia a lansat în spaţiu primul său satelit cu scopul de a…

sursa foto: facebook

Brazilia a lansat în spaţiu primul său satelit cu scopul de a monitoriza defrişările din Pădurea Amazoniană

Institutul Naţional de Cercetări Spaţiale (INPE) din Brazilia a anunțat că a lansat în spaţiu primul său satelit cu scopul de a monitoriza defrişările din Pădurea Amazoniană, relatează Agerpres, citând agenţia DPA.

Denumit „Amazonia 1”, satelitul a fost lansat cu succes spre orbită la ora locală 1:54 (4:54 GMT) de la Centrul Spaţial Satish Dhawan din India, se arată într-un comunicat.

Acesta este „primul satelit de observare a Pământului proiectat, integrat, testat şi operat în totalitate de Brazilia”, potrivit comunicatului.

Amazonia 1 urmează să trimită imagini pentru monitorizarea mediului şi a activităţilor agricole din Brazilia.

Camera cu care satelitul este dotat poate să fotografieze orice locaţie de pe Pământ la fiecare cinci zile, o caracteristică descrisă de INPE drept „extrem de valoroasă” datorită faptului că nu este întotdeauna garantată obţinerea unei imagini clare, neafectată de prezenţa norilor.

Cu un buget de 44 de milioane de reali (aproximativ 71,4 milioane de euro), proiectul Amazonia 1 a fost în mod repetat expus riscului de reducere a fondurilor, conform site-ului de ştiri G1.

Cu puţin timp înainte de lansare, INPE a suspendat granturile a peste o sută de oameni de ştiinţă, se menţionează în raport.

Sursa Foto: Facebook/Pădurea Amazoniană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Statul brazilian omoara planeta pentru profit. Sper ca merita.