G4Media.ro

Botoșani: Șapte unități de învățământ din localități în care rata de infectare…

Botoșani: Șapte unități de învățământ din localități în care rata de infectare a juns la 8/1000 vor funcționa exclusiv în sistem online

Şapte unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani, din comunele în care rata de infectare a depăşit 8/1.000, vor funcţiona, începând de luni, în sistem exclusiv online, a declarat, duminică, șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ada Macovei, conform Agerpres.

Măsura se aplică pentru două şcoli gimnaziale şi trei grădiniţe cu program normal din comuna Roma, precum şi pentru cele două şcoli gimnaziale din comuna Tudora, unităţi administrativ- teritoriale aflate în carantină zonală.

Potrivit Ordinului pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor sau instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, semnat de ministrul Educaţiei şi de ministrul Sănătăţii, „la nivelul localităţilor unde este instituită măsura carantinei zonale nu sunt permise activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ”.

Actul normativ prevede că, în această situaţie, activitatea didactică pentru preşcolari şi elevi se desfăşoară exclusiv online, cu excepţia activităţilor de terapie pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale din învăţământul special şi special integrat, care se desfăşoară cu prezenţă fizică în unitatea de învăţământ.

În comunele Roma şi Tudora, rata de infectare a ajuns, duminică, la 8,93/1.000 şi, respectiv, 8,69/1.000. Aceste două comune se află în carantină zonală.

sursa foto: Inquam Photos/ Casian Mitu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sigur,băgați școlile în online,iar voi adunați va fraților 5000de persoane la un congres de tot râsul…vai și amar va fi de viitorul copiilor noștri.
    La clasa întâi cine poartă mânuța bobocelului,tabla înmulțirii,a citi cine îi învață pe copii?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.