G4Media.ro

Botoșani: Managerul Spitalului Municipal Dorohai a demisionat din funcție, acuzând presiuni politice.…

Botoșani: Managerul Spitalului Municipal Dorohai a demisionat din funcție, acuzând presiuni politice. Liderul PNL al organizației județene, Costel Șoptică, l-a acuzat de „erori consecutive în actul de management”

La o săptămână după ce liderul liberal din Botoşani, senatorul Costel Şoptică, l-a acuzat de „erori consecutive în actul de managerment”, șeful Spitalului Municipal Dorohoi, Sergiu Anton, a demisionat din funcție.

Anton şi-a înaintat demisia primarului municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, susținând că ar fi fost determinat de presiunile foarte mari de natură politică şi instituţională la care a fost supus, în ultima vreme, Spitalul Municipal Dorohoi. Dacă ar fi rămas în fruntea unității medicale, ar fi survenit „prejudicii nemeritate de imagine şi funcţionale spitalului”, relatează Agerpes.

„Problema că dânsul şi-a înaintat demisia este un gest unilateral de care am luat act. Ce aş mai putea să comentez în continuare?”, a declarat, pentru Agerpres, primarul Dorin Alexandrescu, care a subliniat că urmează să vadă „ce e de făcut în continuare pentru Spitalul Municipal Dorohoi”.

Preşedintele filialei teritoriale Botoşani a Partidului Naţional Liberal (PNL), senatorul Costel Şoptică, a cerut, vineri, demisia managerului Spitalului Municipal Dorohoi, Sergiu Anton, pe care l-a acuzat de „erori consecutive în actul de management”.

Mai preciz, liderul PNL l-a acuzat pe managerul spitalului din Dorohoi de „ignorarea cu bună ştiinţă şi cu rea-credinţă a tuturor solicitărilor şi indicaţiilor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Botoşani şi de către Ministerul Sănătăţii”, dar şi de „lipsa unei reacţii imediate la apariţia primelor cazuri de Covid-19 în vederea limitării răspândirii acestuia, existând o colaborare şi comunicare deficitară cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi cu autorităţile judeţene, respectiv Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani”.

De asemenea, lui Sergiu Anton i se impută „lipsa instruirii corecte a cadrelor medicale despre obligativitatea purtării unui echipament minim de protecţie, respectiv lipsa asigurării unui echipament minim de protecţie încă de la începutul apariţiei coronavirus pe teritoriul României, deşi acestea existau pe stoc” şi „lipsa anchetelor epidemiologice pentru unele cazuri confirmate pozitiv”.

 

Sursa Foto: spitaldorohoi.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Colosal nume are Costica asta : „Șoptică”… Suna bestial.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.