G4Media.ro

Bono spune că presiunea de a părea „macho” l-a făcut să-şi ascundă…

sursa foto: Captură video

Bono spune că presiunea de a părea „macho” l-a făcut să-şi ascundă dragostea pentru ABBA

Presiunea de a părea „macho” l-a determinat pe tânărul Bono să îşi ascundă dragostea pentru grupul suedez ABBA, a mărturisit solistul U2 într-un interviu pentru BBC. Bono, acum în vârstă de 62 de ani, a spus că a crescut cu muzica grupului pop suedez în Dublinul anilor 1970, transmite News.ro.

Bono a spus că nu a avut curajul să recunoască faptul că îi plăcea grupul pop suedez într-o perioadă în care contemporanii săi ascultau punk, dar acum a reuşit să-şi dea seama că, de fapt, i-a fost recunoscător pentru muzică tot timpul (o parafrazare a titlului unei melodii celebre a grupului ABBA, „Thank Yor for the Music” -n.r.), relatează „The Guardian”.

Bono a vorbit alături de chitaristul principal al trupei U2, The Edge, într-o emisiune specială de o oră la BBC Radio 2, „Piano Room”, în cadrul căreia cei doi au interpretat melodii de pe noul lor album, „Songs of Surrender”.

Dând alte exemple de muzicieni care nu ar fi fost neapărat consideraţi „cool” de către tovarăşii săi din tinereţe, Bono a spus că i-a apreciat întotdeauna pe băieţii de la Bee Gees.

Bono şi-a amintit că muzica celor de la ABBA era ca „imnul naţional” pentru tinerele mame atunci când a copilărit la periferia oraşului Dublin, în anii 1970. „Cu siguranţă, la ora închiderii, în pub-ul nostru local, deseori femeile tinere cântau Thank You for the Music, iar eu îl cântam şi eram foarte recunoscător pentru muzică” – a povestit el.

„Şi mă întrebam: Ce este acest fenomen? Asta se întâmpla înainte de muzicalurile lor şi toate celelalte. Ce era cu ABBA?” , a spus Bono, mărturisind însă că nu a avut curajul să-şi declare admiraţia faţă de această trupă atunci când avea 16 ani, în plină perioadă de punk rock. „Apoi am ajuns la Bee Gees şi eram gata să recunosc (cântecele) Massachusetts şi Tragedy – adică acestea sunt nebuneşte de bune”, a arătat Bono.

The Edge a confirmat, la rândul său: „Suntem mari fani ai acestei trupe scandinave, le apreciem munca şi aprecierea noastră a crescut pe măsură ce au trecut anii. Suntem fani ai Bee Gees, ceea ce oamenii nu şi-ar fi imaginat. Suntem fani ai multor compozitori grozavi care nu sunt neapărat văzuţi ca fiind foarte la modă, dar noi pur şi simplu le apreciem munca”.

Bono şi-a amintit că l-a invitat pe Benny Andersson, compozitor şi fost component al trupei ABBA, pe scenă, alături de U2, în timpul unui concert susţinut la Stockholm în 1992, glumind că au ucis piesa Dancing Queen căreia i-au făcut un cover.

De altfel, Bono şi The Edge au făcut chiar la „Piano Room” un cover după o altă melodie celebră a grupului ABBA, „S.O.S”:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...