G4Media.ro

Bombardiere B-1, folosite în atacurile SUA asupra unor miliţii pro-iraniene din Irak…

sursa foto: MApN

Bombardiere B-1, folosite în atacurile SUA asupra unor miliţii pro-iraniene din Irak şi Siria / Atacurile americane au lovit oraşul irakian Al-Qaim

Bombardierele B-1 ale Forţelor Aeriene au fost printre avioanele americane care au lansat atacuri vineri în Irak şi Siria, a declarat un oficial din domeniul apărării pentru CNN, transmite News.ro.

B-1 este un bombardier greu cu rază lungă de acţiune care poate desfăşura arme de precizie şi de non-precizie.

Echipajele bombardierelor care au zburat din SUA au efectuat un zbor non-stop, a declarat vineri lt. generalul Douglas Sims,directorul Statului Major Întrunit.

SUA sunt „foarte încrezătoare” în precizia loviturilor asupra ţintelor miliţiilor pro-iraniene a spus Sims, referindu-se la bombardierele B-1.

„Indicaţiile iniţiale sunt că am lovit exact ceea ce am vrut să lovim, cu o serie de explozii secundare asociate cu muniţia şi locaţiile logistice”, vizate SUA, a spus el.

Sims a spus că SUA s-a aşteptat să existe victime atunci când şi-au ales ţintele.

„Ştim că există militanţi care folosesc aceste locaţii”, a spus el. „Am lansat aceste lovituri în seara asta cu ideea că probabil că vor exista victime asociate cu oamenii din interiorul acestor unităţi”, a precizat el.

Atacurile americane au lovit unităţile folosite de al Hashed al Shabi, cunoscută şi sub numele de Unităţile de Mobilizare Populară (PMU), în oraşul irakian Al-Qaim, situat în partea de vest a provinciei Anbar, de-a lungul graniţei Irak-Siria, potrivit oficialilor securităţii irakiene şi primarul din Al-Qaim, relatează CNN, transmite News.ro.

SUA consideră PMU ca miliţii susţinute de Iran şi consideră că unele dintre ele sunt responsabile pentru atacurile asupra ţintelor americane în Irak şi Siria.

Într-o declaraţie, Yahya Rasool, purtătorul de cuvânt al Forţelor Armate ale Irakului, a condamnat atacurile, calificându-le drept o „încălcare a suveranităţii irakiene”.

„Oraşul Al-Qaim şi zonele de graniţă irakiene sunt supuse unor atacuri aeriene ale aeronavelor americane, într-un moment în care Irakul face mari eforturi pentru a asigura stabilitatea regiunii”, a declarat Rasool.

„Aceste atacuri sunt considerate o încălcare a suveranităţii irakiene şi subminează eforturile guvernului irakian, reprezentând o ameninţare care ar putea avea consecinţe nedorite pentru Irak şi pentru întreaga regiune, efectele vor fi îngrozitoare pentru securitatea şi stabilitatea în Irak şi în regiune”. a continuat purtătorul de cuvânt.

Primarul din Al-Qaim, Turki Al-Mahalawi, a declarat că în urma atacurilor au fost lovite trei case folosite ca depozite de arme de către PMU.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...