G4Media.ro

Bogdan Oprița, Spitalul Floreasca: Din 30 de victime sosite, doar una nu…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Oprița, Spitalul Floreasca: Din 30 de victime sosite, doar una nu avea arsuri / Cinci pacienți sunt intubați / Doi au arsuri pe 95% din corp și nu pot fi transferați în străinătate / Au fost găsite 7 locuri în afara țării

Medicul Bogdan Oprița, coordonatorul UPU Smurd București și purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat, sâmbătă noaptea, că, din 30 de victime de la Crevedia sosite la acest spital, doar una nu avea arsuri. Cinci pacienți sunt intubați, dintre care doi au arsuri de gradul 3 și 4 pe 95% din corp și nu pot fi transferați în străinătate. Până acum, au fost găsite 7 locuri în afara țării pentru transferul victimelor.

„Au fost aduse 30 de victime, dintre care 3 au fost în urma exploziei inițiale, iar un număr de 27 din a doua explozie. Sunt colegi pompieri și un polițist. Din 30, doar unul singur nu prezenta arsuri”, a spus Bogdan Oprița.

Medicul a precizat că cinci dintre pacienții de la Floreasca sunt intubați, iat trei dintre aceștia au fost în sala de operații pentru intervenții chirugicale.

Doi dintre aceștia au peste 95% din suprafața corpului cu arsuri de gradul 3 și 4, sunt în stare „foarte critică” și nu pot fi transportați deocamdată pentru a fi transferați în străinătate, a spus Oprița.

Acesta a mai precizat că evoluția pacienților arși e una imprevizibilă și e posibil ca leziunile unora să se agraveze și să necesite și alți Terapie Intensivă sau intervenții chirugicale.

Bogdan Oprița a menționat că au fost identificate 7 locuri în afara țării unde pot fi duși pacienți, iar MApN pune la dispoziție două aeronave și va începe evacuarea lor în străinătate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...