G4Media.ro

Bode: Până la sfârşitul anului vor începe lucrările la peste 150 km…

Bode: Până la sfârşitul anului vor începe lucrările la peste 150 km de autostrăzi şi drumuri expres / Semnăm contracte pentru proiectare şi execuţie sau realizare studiu de fezabilitate sau proiect tehnic

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că în acest an vor fi demarate lucrări de infrastructură la peste 150 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, în toată ţara.

”În primul rând, ne-am propus să nu închidem niciun şantier şi acest lucru l-am reuşit. Contractele sunt toate în derulare, iar plăţile sunt făcute la zi. În al doilea rând, ne-am propus să deschidem noi şantiere. Am dat ordinul de începere pentru noi lucrări, 70 de kilometri, până la sfârşitul anului la peste 150 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres vor începe lucrările efectiv în România. Când spun demarăm lucrări noi spun semnăm contracte pentru proiectare şi execuţie sau realizare studiu de fezabilitate sau proiect tehnic, după caz, pentru proiecte noi. A treia direcţie de acţiune a Guvernului este legată de viziunea în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport pentru următorii zece ani”, a spus Bode, citat de Agerpres.

Referindu-se la tronsoanele de drum expres Suceava – Siret şi Suceava – Paşcani, ministrul Transporturilor a spus că ar putea fi semnate contracte pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pe 20 iulie, pentru ca în 2022 să fie scoase la licitaţie aceste două loturi.

”Cele două tronsoane – pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi întocmirea proiectului tehnic de execuţie avem depuse patru oferte, pentru fiecare tronson. Estimăm că, fără contestaţie, pe data de 20 iulie 2020 vom semna contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi întocmire proiect tehnic. Aşadar, în 2022 scoatem la licitaţie execuţia acestor tronsoane”, a spus ministrul.

În ceea ce priveşte drumul de mare viteză Baia Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, se estimează că, la sfârşitul lunii august, ar putea fi semnat contractul privind execuţia studiului de fezabilitate.

”În decembrie am reuşit să depunem cererea de finanţare pentru elaborarea studiului de fezabilitate la drumul de mare viteză Baia Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava. Avem trei loturi. În prezent, ofertele depuse sunt analizate în cadrul Comisiei de evaluare şi estimăm ca la sfârşitul lunii august să semnăm contractul pentru execuţia studiului de fezabilitate pentru cele trei tronsoane. În prima etapă vom identifica tronsoanele de autostradă care pot funcţiona în regim de variantă ocolitoare. Mă refer la Gura Humorului, Câmpulung şi Vatra Dornei”, a arătat Bode.

Cât priveşte ruta ocolitoare a municipiului Rădăuţi, Bode a spus că, ”printr-o mobilizare bună a antreprenorului”, lucrările s-ar putea finaliza în acest an, înainte de termenul contractual, aprilie 2021.

Totodată, el a afirmat că, în acest an, la capitolul întreţineri s-au alocat pentru judeţul Suceava bani ce reprezintă echivalentul ultimilor trei ani la un loc, reuşindu-se modernizarea a aproximativ 90 de kilometri de drum naţional.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Cu respect pentru cioturile de autostrada începute!
  Erau si inainte!
  Incep in câmpie si se termina in câmpie!
  Cu pret de autostrada prin Muntenegru!
  Prin munți!
  Nu vreti sa lăsăm mascarada asta cu tronsoane date la unul sau altul?
  Care nici nu se mai conexeaza cu proiectul Ministerului!
  Opriți mascarada vu bucatele!
  Facem o autostrada de la un cap la altul cu un constructor serios.
  Vedeti istoricul la :
  – Deva- Recas -Frasin.
  – Bors – Gillau,
  – Cristian -Comarnic,
  – Sibiu- Pitesti,
  – celebra Bechtel.
  – autostrada A0 – centura Bukarest.
  E o prostie nationala sa facem bucatele sau cioturi?
  Nu e niciun constructor serios care sa faca o autostrada cap coadă?
  Sau spaga a dulce?

  • Depinde, daca dai de un constructor serios , ai o sansa le termini repede. Dar daca dai de unul care nu e serios, ai blocat sute de km de autostrada timp de 5 ani, nu ? Are un sens si asta. Problema e cum gasesti un constructor serios ? In zona montana cred ca e mai usor sa-i selectezi prin criterii clare.

 2. De 30 de ani , numai semnaturi si promisiuni. Am obosit sa va mai astept sa faceti ceva. ( Imi amintesc ca Pinochio promitea ca-si pune si cortul in soseaua Comarnic-Brasov ptr. a urmari si grabi lucrarile. Acum critica . Poate el a uitat dar, eu NU)