G4Media.ro

Bloomberg: Orbanul bun al Europei trasează un plan riscant pentru anularea efectelor…

Bloomberg: Orbanul bun al Europei trasează un plan riscant pentru anularea efectelor dăunătoare ale populismului

Premierul României este prezentat drept ”Orbanul bun al Europei” într-un interviu pe care șeful Executivului l-a acordat pentru agenția de știri americană Bloomberg.

”Poate că noul premier al României împarte același nume de familie cu liderul maghiar anti-imigranți Viktor Orban, dar asemănările dintre ei se opresc aici”, începe descrierea premierului. Ludovic Orban vrea să își întoarcă țara spre valorile Uniunii Europene prin eliminarea populismului și chiar s-a referit la el spunând că este Orbanul bun, subliniind ideologiile contrastante cu vecinul său de la Budapesta cu care vrea totuși să păstreze legături cordiale. Orbanul României are multe de făcut. Ultimul guvern a semănat mai mult cu cele din Budapesta sau Varșovia, care au determinat UE să le aplice sancțiuni fără precedent pentru încălcarea valorilor democratice. După ce a preluat funcția în noiembrie, Orban, în vârstă de 56 de ani, a încercat să anuleze politicile controversate ale administrației anterioare care înlesneau pedepsele pentru oficialii care călcau strâmb și pălmuiau băncile cu o taxă de lăcomie”, mai notează Bloomberg.

Premierul vorbește în interviu despre deficitul bugetar, alegerile anticipate și reducerile cheltuielilor inutile din bugetul de stat, dar și despre accentul pus pe investiții și obiectivul adoptării monedei euro.

Orban este descris de jurnaliștii Bloomberg ca fiind: ”Unul dintre cei mai săraci premieri din istoria României, potrivit declarației sale oficiale de active, considerându-se „modest, chiar auster”. Venitul anului trecut abia a depășit 600 de euro (663 USD) pe lună. Conduce o mașină de 12 ani”.

Citește articolul complet pe Bloomberg.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. „Orbanul bun” si cuvintele astea ca iti vine sa iti para mila de el. Chiar penibil articolul dela Bloomberg (sau macar partile preluate de G4). Si din asta se vede ca la establishmentul neo-liberal si la sustinatori nu conteaza ce cacat de persone ne conduc, numai sa tina status-quo si sa functioneze totul in interesul lor mai departe.

  • Tu esti, Vasilica? Sau ai uitat ca abia am scapat de niste idioti si de sobolanul cu mustatza.

  • Richard e un postac nebun.

   Ce om normal vine cu „establishmentul neo-liberal”?

   Intre timp, Ludovic Orban incearca sa faca minuni fara sustinere parlamentara (inca), fiindca asta i-ati cerut! Si el chiar incearca!

  • Vreti sa va simtiti mai liberi?
   Buy gold and silver bullion.

 2. Bogatia unei persoane nu sta in bani si in posesiuni ci in caracter si spirit.
  Un prost cu bani nu este mai bogat, ci doar mai avut. (Si tot degeaba este si avut).

 3. Saracul Sica, a inceput sa-i plângă și străinii de milă. Hai sa facem o chetă sa-i cumpărăm și lui Mandolina o mașină

 4. Sica Mandolina ar fi bun daca ar trece naibii odata la alegeri de primari in doua tururi si ar desfiinta naibii SS. Ar fi semnale de de maturitate politica nu gargara fara rezultat.

 5. E cumva Bloomberg @ Co. o agentie marxisto-liberala?

 6. PNL a făcut marea unire, este partidul de la care aşteptam cel mai mult.

  Dar PNL a văzut că în campanie cel mai bine a vândut ura. Şi ei asta continuă să facă, să vândă ură.

  Ceilalţi sunt duşmanii de moarte, trebuie să ieşim din încercuirea de la Stalingrad, să îi călcăm în picioare.
  Nu sunt duşmani, sunt români şi de o parte şi de alta.
  Cu bune şi cu rele!
  Sunt oameni, e o ţară, nu vă bateţi joc de ea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.