G4Media.ro

Bloggeri militari ruși confirmă că forțele ucrainene au încercuit trupele ruse în…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Bloggeri militari ruși confirmă că forțele ucrainene au încercuit trupele ruse în orașul Lyman

Sursele rusești au indicat că trupele ucrainene au finalizat probabil încercuirea trupelor rusești din zona Lyman, indică Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Un important corespondent militar rus a raportat că forțele ucrainene au străpuns apărarea rusă în jurul Stavky, la 10 km nord de Lyman, și au tăiat drumul Torske-Drobysheve, care este ultima rută de aprovizionare și ieșire pentru elementele rusești care țin linia la vest de Lyman. Corespondentul a calificat situația drept „extrem de dificilă” pentru elementele detașamentului BARS-13 și ale Regimentului 752 de pușcași motorizați al Armatei 20 de arme combinate, care se pare că se apără în jurul Drobysheve și în Lyman.

Un alt blogger militar rus a declarat că trupele ucrainene atacă Lyman din trei direcții și au tăiat accesul rusesc la drumul critic Svatove-Lyman, care este principala linie de comunicare terestră care susține gruparea rusă din interiorul Lymanului însuși.

Mai mulți bloggeri militari au declarat că căderea Lymanului în mâinile trupelor ucrainene este iminentă fără întărirea imediată a forțelor rusești. Statul Major General ucrainean a raportat în cursul zilei de 29 septembrie că șapte unități de tancuri formate din personal nou mobilizat și slab calificat s-au desfășurat în zona Lyman fără o pregătire adecvată pentru focul cu arme de tanc și au avut un accident rutier. Este foarte puțin probabil ca orice desfășurare de forțe suplimentare, nou mobilizate, în Lyman să ofere grupării rusești existente capacități defensive semnificative și să împiedice trupele ucrainene să cucerească Lyman.

Sursa foto: ISW

Sursele rusești au continuat, de asemenea, să discute despre operațiunile ucrainene de contraofensivă de-a lungul râului Oskil, în nord-estul regiunii Harkov, pe 29 septembrie.

Un blogger militar rus a afirmat că trupele ucrainene au încercat să străpungă apărarea rusă în apropierea graniței Harkov-Luhansk, într-o locație nespecificată. Adjunctul șefului Departamentului Operațional Principal al Statului Major General ucrainean, Oleksiy Hromov, a declarat la 29 septembrie că Divizia a 4-a rusă de tancuri a Armatei 1 de tancuri a Gărzii a suferit pierderi considerabile în ultimele săptămâni în timp ce opera în Kupyansk, care se află în apropierea râului Oskil, lângă granița dintre Harkov și regiunea Luhansk.

După cum ISW a raportat anterior, Divizia a 4-a de tancuri a pierdut aproape un regiment întreg de tancuri avansate T-80 în timpul etapelor anterioare ale contraofensivei ucrainene din regiunea Harkov, ceea ce sugerează că orice rămășițe ale Diviziei a 4-a de tancuri care operează în prezent în apropiere de Kupyansk sunt extrem de slab echipate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. E momentul ca ucrainienii sa se răzbune pentru I l o v a i s k.

  2. Fie se predau rapid si traiesc mai bine decat in rusia fie vor fi tocati marunt ca hreanul pe razatoare.

  3. iar fug orcii cu izmenele in vine…