G4Media.ro

Blinken: Statele Unite se angajează în combaterea dezinformării în America Latină

Sursa foto: Alex Brandon / POOL / AFP

Blinken: Statele Unite se angajează în combaterea dezinformării în America Latină

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a promis marţi că SUA îşi vor spori mijloacele puse în aplicare pentru a lupta împotriva dezinformării pe reţelele sociale de limbă spaniolă, avertizând asupra unei creşteri a ştirilor false şi a violenţelor împotriva jurnaliştilor din America Latină, relatează AFP, citată de Agerpres.

Responsabilul american, care s-a adresat jurnaliştilor în cadrul unei reuniuni în marja Summit-ului Americilor, deschis luni la Los Angeles, a anunţat că Departamentul de Stat va lansa o nouă iniţiativă în America Latină.

Această ”reţea pentru comunicare digitală”, care are deja platforme în Europa şi Africa, îşi propune să reunească jurnalişti pentru formare şi schimburi de experienţă şi este finanţată, dar nu este gestionată de Departamentul de Stat.

Antony Blinken a deplâns faptul că dezinformarea a luat o amploare ”masivă”, relatând cum o ştire falsă care susţine că boala COVID -19 este o armă biologică creată de Canada a fost citită de 2,1 milioane de ori pe reţelele de socializare în ultimele trei luni. În acelaşi timp, publicaţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au avut doar 25.000 de vizualizări, a spus el.

”Am văzut cum astfel de informaţii false pot polariza comunităţile, otrăvi dezbaterile publice şi submina încrederea oamenilor în sistemele de sănătate, instituţiile guvernamentale şi democraţia însăşi”, a subliniat Blinken.

Secretarul de stat al SUA a acuzat ”guverne şi alţi actori” că au răspândit informaţii false despre Covid, ”printre altele, vizând în mod deliberat reţelele sociale de limbă spaniolă din regiune”.

Statele Unite au atribuit deja în trecut responsabilitatea Rusiei şi, într-o mai mică măsură, Chinei, în răspândirea de istorii inventate despre pandemie pentru a discredita guvernele occidentale.

Sursa foto: Alex Brandon / POOL / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. deci SUA isi va mari aparatul de propaganda in America Latina. asta e de fapt stirea

    oamenii nu mai au voie sa citeaca ce vor ei si creada ce vor ei, trebuie indrumati si daca nu merge nici asa oamenii trebuie fortati, lobotomizati ca sa aiba aceleasi idei ca cei care donduc planeta

    • Cam ce faci tu mihai, comaneci, dr shit, satyricon si alti troli rusi. Tot incercati sa ne convingeti ca gunoiul ăla de ţară rusia esre model de urmat.

  2. Traducere: ne angajam sa cenzuram si sa ne promovam agenda in America Latina