G4Media.ro

Blinken: „Orice încălcare de către forţe militare ruse a frontierei ucrainene va…

Blinken: „Orice încălcare de către forţe militare ruse a frontierei ucrainene va antrena un răspuns rapid şi dur al Statelor Unite și al aliaţilor noştri”

„Orice” încălcare a frontierei ucrainene de către Rusia va antrena o reacţie ”rapidă şi dură” a Statelor Unite, dă asigurări joi secretarul de stat american Antony Blinken, într-o conferinţă de presă comună cu omoloaga sa germană Annalena Baerbock, la Berlin, în contextul unor tensiuni aprige între Moscova şi Occident, relatează AFP, citată de News.ro.

”Noi am fost întotdeauna clari: orice încălcare de către forţe militare ruse a frontierei ucrainene, pentru a comite noi acte de agresiune împotriva Ucrainei, va antrena un răspuns rapid şi dur al Statelor Unite, al aliaţilor noştri”, a subliniat el.

Antony Blinken face această declaraţie după ce preşedintele american Joe Biden a evocat posibilitatea unei ”incursiuni minore” a Rusiei în Ucraina.

Casa Albă a ”clarificat” aceste declaraţiile lui Biden şi a dat asigurări că orice încălcare a frontierei de către trupe ruse va antrena ”un răspuns rapid, dur şi unit al Statelor Unite şi aliaţilor lor”, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

La rândul său, premierul britanic Boris Johnson a avertizat că o incursiune rusă în Ucraina, indiferent de amploarea ei, ar fi ”un dezastru pentru lume” şi a îndemnat, la fel ca Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE), la negocieri.

”Să nu aveţi nicio îndoială. Dacă Rusia lansează o incursiune în Ucraina, indiferent de forma sau anvergura acesteia, cred că ar fi un dezastru nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru Rusia. Ar fi un dezastru pentru lume”, a declarat presei şeful Guvernului britanic.

Regatul Unit susţine ”în mod de nezdruncinat” suveranitatea Ucrainei, a subliniat Johnson, în contextul în care secretarul de Stat american Antony Blinken se pregăteşte să se întâlnească cu omologul său rus Serghei Lavrov.

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock a avertizat Rusia, la rândul său, că orice nouă manifestare de agresivitate va avea consecinţe grave, în contextul unor tensiuni tot mai puternice cu Occidentul, de teama unei invazii ruse în Ucraina.

”Noi îndemnăm Rusia să ia măsuri de dezescaladare”, a îndemnat Annalena Baerbock în această conferinţă de presă comună cu omologul său american Antony Blinken.

”Orice nouă poziţie agresivă, orice nouă agresiune va avea consecinţe grave”, a avertizat ea.

Sursa foto: Twitter / Antony Blinken

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cand spune la „orice incalcarie”, se refera la Sevastopol, la Donetsk sau la Lugansk? Sau nici „orice” nu mai inseamna ce insemna pe vremuri?

 2. Asta ar fi culea!
  Dupe ce pimul razboi mondial a pornit pentru a apara mizeria de Serbia, dupa ce al doilea a pornit pentru a apara suveranitatea saraciei de Polonia, acun sa murim pentru a apara Ukraina mare, o tara cladita numai di furt de teritorii ale vecinilor e prea de tot.

  • Asta e ala care declara ca toti cetatenii din Afganistan au fost evacuati. John McCain a zis despre prostul asta ca e cel mai incompetent specialist in politici externe asta dupa bideu

  • Imperialistii astia de Americani nu se mai satura de razboaie

 3. Haideți măi, curaj! Chit că ați mai stâlcit din când în când câte un cuvânt în lb. română ne-am obișnuit cu voi și ne va fi tare greu de acum înainte…
  Savushkina 55, vă rugăm frumos!

  • Daca Putin își plimbă armata acum puțin pe colo,”putin” pe colo . Ruginesc dracului ogivele nucleare din ani 60.

 4. Consecințe economice și financiare :))

 5. Si alaska a fost pămînt rusesc…

 6. Hopaaa… S-au umflat mușchii… Ce înseamnă, nene, răspuns rapid și dur? Detaliază. Îi dojeniți sau interveniți militar? Nu de alta, dar riscați să vă faceți de cacao cu coada între picioare de două ori în 7 luni (+Afganistan). Ar fi cam des.

 7. Imperialistii astia de Americani nu se mai satura de razboaie