G4Media.ro

Blinken cere Rusiei să pună capăt imediat războiului în Ucraina, să-şi retragă…

Sursa foto: Twitter / Secretary Antony Blinken

Blinken cere Rusiei să pună capăt imediat războiului în Ucraina, să-şi retragă trupele de pe teritoriul ucrainean şi să treacă la negocieri

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cerut Rusiei să pună capăt imediat războiului în Ucraina, să-şi retragă trupele de pe teritoriul ucrainean şi să treacă la negocieri, relatează Agerpres, conform EFE.

‘Nimic nu indică faptul că Rusia ar dori să pună imediat capăt războiului’, a subliniat Blinken, elogiind ‘vitejia şi curajul’ ucrainenilor, care, în pofida ostilităţilor din teren, desfăşoară concomitent negocieri cu partea rusă.

Referitor la negocierile propriu-zise, SUA ţin cont de ”ceea ce face Rusia şi nu de ceea ce spune Rusia referitor la Ucraina’, a afirmat Antony Blinken într-o conferinţă de presă la Rabat, în Maroc, unde se află într-o vizită de lucru.

SUA încă se mai îndoiesc cu privire ‘seriozitatea reală’ a Rusiei în negocierile cu Ucraina, a lăsat să se înţeleagă Blinken, citat de AFP.

‘Nu am văzut nimic care să poată sugera că există o mişcare reală pentru că nu am văzut niciun semn de seriozitate reală din partea Rusiei’, a menţionat secretarul de stat american.

‘Agresiunea Rusiei a provocat strămutarea a jumătate dintre copiii ucraineni. Trebuie să pună imediat capăt acestei agresiuni şi să înceapă negocieri’ reale, a afirmat el.

Rusia şi-a anunţat marţi decizia de a reduce în mod semnificativ activitatea militară în jurul capitalei Ucrainei, Kiev, şi a oraşului Cernigov, aflat sub asediu, în urma negocierilor de la Istanbul cu delegaţia ucraineană, notează EFE.

Sursa foto: Twitter / Secretary Antony Blinken

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Muscalii vor muta trupele de lângă Kiev în celelalte zone. Cacialma rusească.

 2. Kaufland s-a retras din Rusia.

 3. Nu pot sa cred. Trebuia sa puneti un avertisment – cei mai slabi de inger se vor inspaimanta la citirea acestei stiri si se vor pisa pe ei/voi/el.

  • Dacă a cerut Rusiei să oprească războiul înseamnă că le mai da o șansă.
   Se pregătește trecerea de la sancțiuni economice la constrângere.

  • Americanii „mai dau cate o sansa” Coreei Bune de 50 de ani. In realitate, sunt schelalaieli impotente.

   Nu toata planeta e locuita de infranti, precum Colonica.

  • Se aplică principiul luării de măsuri proporționale.
   Vei vedea!

 4. Imobilul imens si de prost gust al Ambasadei Staliniste din Bucuresti trebuie confiscat si Ambasada mutata intr-o locatie si cladire mai modeste, pe masura acestei tari de lume a treia
  si a istoriei ei seculare de jaf, ocupatie si injosire la adresa romanilor.