G4Media.ro

Bitcoin continuă să crească și atinge un maxim al ultimilor doi ani,…

sursa foto: Unsplash

Bitcoin continuă să crească și atinge un maxim al ultimilor doi ani, de peste 57.000 de dolari pe unitate

Bitcoin a urcat marţi cu 4,7%, la un maxim al ultimilor doi ani, de peste 57.000 de dolari, continuând creşterea din ziua precedentă, relatează CNBC, transmite News.ro.

În timpul tranzacţiilor, bitcoin a atins 57.445,14 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din decembrie 2021.

”Acum că suntem mult mai aproape de retestarea recordului bitcoin, piaţa este mult mai motivată să vadă nivelul retestat şi depăşit”, a spus Joel Kruger, strateg de piaţă la LMAX Group.

Luni, bitcoin s-a trezit dintr-o săptămână de tranzacţionare mediocră, pentru a creşte cu peste 7%, ajungând la 54.000 de dolari pentru prima dată din decembrie 2021.

Economia Bitcoin dictează că, odată cu deschiderea porţilor pieţelor tradiţionale şi adoptarea generală în curs, cererea suplimentară pentru un astfel de activ rar ar trebui să se traducă cu uşurinţă într-un impuls cu mult dincolo de nivelul record din 2021”, a adăugat el, făcând referire la noile ETF-uri bitcoin spot din SUA. şi ”primirea promiţătoare” a investitorilor faţă de acestea.

”Faptul că acest lucru vine într-un moment în care sentimentul global este ridicat şi acţiunile americane înregistrează câştiguri record nu afectează cu siguranţă cauza”, a spus Kruger.

Bitcoin a câştigat 24% de când ETF-urile au început tranzacţionarea, pe 11 ianuarie.

Ryan Rasmussen, analist la Bitwise Asset Management, a declarat că impactul pozitiv asupra preţului de până acum este doar vârful aisbergului.

”Cererea pe care ETF-urile o aduc pe piaţa spot bitcoin este semnificativ mai mare decât noua aprovizionare produsă în fiecare zi”, a spus el.

Bitcoin este cu mai puţin de 20% sub maximul istoric din noiembrie 2021, de 68.982,20 dolari pe unitate. Investitorii se aşteaptă ca acesta să stabilească un nou record după lansarea ETF-urilor şi odată cu viitorul eveniment de înjumătăţire a criptomonedei care, din punct de vedere istoric, a pregătit scena pentru o creştere majoră în lunile care urmează.

Alte criptomonede au urmat bitcoin, după ce luni au obţinut câştiguri mari. Ether a crescut cu doar 1%, în timp ce criptomonedele legate de Solana, Cardano, Polygon au scăzut.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu are nicio treaba. Pretul a crescut datorita Americii care a dat drumul la ETF-uri, practic a intrat in legalitate pentru jucatorii institutionali.
    Cum ar fi Blackrock (cea mai mare corporatie de investitii din lume) ..din 2024 detine 110.000 Bitcoins si portofoliul creste in fiecare saptamana.
    Bineinteles ca mai sunt si alti jucatori institutionali, cum ar fi Grayscale – aprox 500.000 bitcoins in portofoliu sau MicroStrategy.