G4Media.ro

Bitcoin a revenit la nivelul anterior prăbuşirii platformei FTX, de peste 21.000…

sursa foto: Pexels

Bitcoin a revenit la nivelul anterior prăbuşirii platformei FTX, de peste 21.000 de dolari pe unitate

Bitcoin s-a menţinut constant la peste 21.000 de dolari pe unitate, în ultimele două zile, revenind peste preţul pe care l-a avut atunci când platforma de tranzacţionare a criptomonedelor FTX, al lui Sam Bankman-Fried, şi-a început alunecarea către faliment, transmite CNBC, citată de News.ro.

De luni, bitcoin s-a menţinut în mare parte constant peste 21.000 de dolari pe unitate, fiind cu mult peste preţul său de 20.283 de dolari din 2 noiembrie.

Preţul bitcoin a crescut cu peste 22% în ultimele şapte zile, potrivit datelor CoinMarketCap. Bitcoin a scăzut în aceeaşi proporţie în mai puţin de o zi, între 7 noiembrie şi 8 noiembrie, în timp ce investitorii au încercat să evalueze impactul unui potenţial colaps al FTX şi probabilitatea unui plan de salvare a FTX susţinut de Binance.

Bitcoin a scăzut sub 16.000 de dolari de mai multe ori în săptămânile următoare.

CoinDesk a relatat pentru prima dată despre neregulile de la fondul speculativ al FTX, Alameda Research, pe 2 noiembrie.

Criptomonede de ordinul miliardelor de dolari au început să fie retrase din FTX în câteva zile.

Un potenţial acord de salvare cu Binance s-a prăbuşit pe 8 noiembrie, iar FTX şi Alameda şi-au declarat falimentele pe 11 noiembrie.

În acea perioadă, bitcoin, mult timp cea mai proeminentă şi mai bine capitalizată criptomonedă, a devenit un motiv de îngrijorare pentru investitori.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu pentru mult timp…

    • A revenit aiurea….pretul maxim al Bitcoin-ului a fost de 65 000 de USD…faptul ca acum e 21000 arata o scadere de peste 30%…deci e tot pe minus…tot in cadere….
      Asta e ca si povestea aia am bagat la pacanele si am castigat milionul…dar uit ca am bagat inainte 2 milioane….si ma bucur ca am castigat…
      Bitcoin si toate cripto monedele vor scadea….in SUA si UE apar reglementari clare….plus ca e o schema ponzi binecunoscuta…au castigat doar cei care au intrat la inceput si s-au retras cand era 65.000

  2. Păi nu v-am zis eu chibiților?