G4Media.ro

Bistriţa Năsăud: Muniţie neexplodată şi foarte periculoasă, găsită în peretele unei case…

sursa foto: news.ro

Bistriţa Năsăud: Muniţie neexplodată şi foarte periculoasă, găsită în peretele unei case în timpul demolării

Zeci de elemente de muniţie, între care şi zece grenade ofensive, au fost descoperite în timpul demolării unei case din Bistriţa Năsăud, relatează news.ro Pirotehniştii au decis asanarea muniţiei în apropierea locului în care aceasta a fost descoperită, având în vedere că era „foarte periculoasă la manipulare, transport şi depozitare”.

Zece grenade ofensive, 18 cartuşe şi trei arme au fost descoperite, sâmbătă după amiază, în localitatea Mintiu din judeţul Bistriţa Năsăud.  Elementele de muniţie au fost găsite în peretele unei case aflate în curs de demolare.

„Muniţia asanată este foarte periculoasă la manipulare, transport şi depozitare, iar din această cauză s-a luat decizia de a fi distrusă pe un teren din apropierea locului descoperirii acesteia. Misiunea a fost executată cu sprijinul poliţiştilor, jandarmilor şi a autorităţilor locale din comuna Nimigea”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa Năsăud.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţie neexplodată, pirotehnicienii recomandă cetăţenilor să sune la numărul unic de urgenţă 112, să nu atingă, să nu lovească şi să nu mişte muniţia găsită, relatează news.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce e aia munitie asanata?