G4Media.ro

Bistrița: Polițiștii au găsit o femeie cu handicap ținută închisă în condiții…

Bistrița: Polițiștii au găsit o femeie cu handicap ținută închisă în condiții improprii de asistenta personală

O femeie cu handicap grav era ținută închisă în condiții improprii, într-o anexă a locuinței asistentei personale. Cazul femeii de 38 de ani a fost făcut public sâmbătă seara, printr-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Femeia a fost descoperită întâmplător, în urma unor percheziții pe care polițiștii le efectuau în localitatea Tureac, în cadrul unui dosar ce viza infracțiuni la regimurile armelor și rutier.

S-au făcut percheziții în trei locuințe, iar într-un dintre acestea se afla și femeia cu handicap grav, care era ținută închisă în condiții absolut improprii, într-o anexă, se arată în comunicatul transmis de IPJ:

„La data de 6 mai, poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat trei percheziţii domiciliare, toate în localitatea Tureac, într-un dosar penal constituit iniţial pentru infracţiuni la regimurile armelor şi rutier. Cu ocazia percheziţiilor, la una dintre locuinţe, poliţiştii au găsit o persoană cu handicap grav, care era ţinută închisă. Aceasta era încredinţată spre îngrijire unei femei în vârstă de 44 de ani, din localitatea Tureac care, împreună cu soţul ei în vârstă de 45 de ani, profitând de imposibilitatea de a se apăra, ar fi ţinut-o închisă, într-o anexă a locuinţei, în condiţii necorespunzătoare, punându-i sănătatea în pericol”, se precizează în comunicat.

Femeia de 38 de ani este diagnosticată cu handicap psihic grav. Președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, a anunțat că femeia a fost internată, sâmbătă seara, la Spitalul Județean, pentru a fi evaluată.

Ulterior, se vor face demersuri în vederea internării femeii într-un centru privat pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul Beclean.

În cauză s-a deschis dosar penal pentru lipsire de libertate, pe lângă acuzaţiile legate de infracţiuni la regimul armelor, substanţelor periculoase, protecţiei mediului şi rutier, care au stat la baza percheziţiilor domiciliare.

În noaptea de 8 spre 9 mai, faţă de asistenta personală a femeii de 38 de ani a fost luată măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, în timp ce soţul ei a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar fiul lor, de 19 ani, a fost plasat sub control judiciar.

Directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud, Crina Andreica, a declarat, că instituţia a fost sesizată de poliţişti despre situaţia femeii cu handicap grav, la faţa locului fiind trimis un reprezentant care să analizeze cazul, conform Agerpres.

Femeia de 38 de ani se află încă din 2009 în îngrijirea asistentei personale, dar până în prezent nu au existat reclamaţii în legătură cu situaţia ei.

Sursa Foto: Ovidiu Micsik/Inquamphotos.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Intrebare pt. DGASPC: Nu au existat reclamații … cine sa reclame? Pacientă în cauză? Dvs de cate ori ati dispus controale? Cum ati urmarit starea ei, daca este tratată cum trebuie? La ce se rezuma îndatoririle dvs? La bifarea unei lista cu nume?

  2. Ar trebui să facă pușcărie și cei care trebuiau să apere drepturile femeii cu handicap și nu au facut-o!!!
    ‘ Oraganele’ care se ascund după hârtii….

  3. Buna ziua!Primesc bani pe competenta!Șefii noi numiti de pnl,nu au avut timpul aferent pentru a citi obligatill fișei postului pentru că,a început pandemia și si-au pus masca pe ochi!!!Totodata,presa este prea ocupata sa vada ce se intampla la Cedo,procurorii nu se autosesizeaza pentru ca nu sunt persoane politice!!!Aveti dreptate cu comentariile făcute dar,rămânem doar la comentarii!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.