G4Media.ro

Biserica Ortodoxă i-a dat derogare lui George Simion să se căsătorească în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Biserica Ortodoxă i-a dat derogare lui George Simion să se căsătorească în capela construită la resortul de lux unde va fi organizată nunta / ÎPS Teodosie, un admirator al lui Putin, va oficia căsătoria liderului partidului extremist AUR

Nunta liderului AUR va avea loc sâmbătă, 27 august, într-o capelă (paraclis) special amenajată în incinta resortului de lux din Oveselu – Măciuca, unde va avea loc petrecerea, în pofida orânduielilor obișnuite ale BOR, care acum i-a dat derogare lui George Simion în acest sens, scrie Adevărul.

În 2013, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) interzicea oficierea căsătoriilor în afara lăcașurilor de cult. S-a luat decizia ca slujba pentru Taina Botezului şi Taina Cununiei să aibă loc doar în bisericile parohiale, și nu în aer liber sau în alte locuri neconvenţionale, pe considerentul că se transforma în spectacol și pierdea din solemnitate.

De atunci, însă, s-au produs nenumărate excepții, precum cea de la finele acestei săptămâni, din Oveselu – Măciuca, județul Vâlcea, când George Simion, liderul AUR, se va însura cu Ilinca Munteanu. La fel ca în alte cazuri, și de această dată s-a obținut derogare de la BOR.

Preotul Bogdan Vieru, secretarul eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a menționat pentru Adevărul: „Țin să fac câteva precizări cu privire la săvârșirea tainei cununiei domnului George Simion. Domnia sa a făcut o solicitare care a fost aprobată în cadrul ședinței permanente a Consiliului Eparhial, din 8 august. Drept urmare, aceasta va avea loc într-un paraclis special amenajat la locație”.

Este vorba despre o capelă de lemn construită în incinta resortului de lux care-i va găzdui pe miri și pe apropiații acestora. Complexul de patru stele este dotat cu piscină interioară și exterioară, cu dușuri emoționale, saună umedă și uscată și nenumărate alte facilități care vor fi puse exclusiv la dispoziția acestora.

În urmă cu patru ani, au existat discuții similare la nunta fiului lui Liviu Dragnea, de la „Palatul Snagov”. Reprezentanții BOR au menționat atunci că paraclisul în care s-a oficiat cununia se află în administrarea Patriarhiei Române, fiind sfințit încă din anul 2015 și că slujba a avut loc într-un spațiu liturgic canonic, nu într-unul inadecvat din punct de vedere religios.

Slujba religioasă de la nunta lui Simion va fi oficiată de Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Varsanufie și Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie este, printre altele, un admirator al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Chiar înainte de declanșarea războiului din Ucraina, Arhiepiscopul Teodosie afirma că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu este “atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea”, precizând că este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. ÎPS Teodosie a menţionat că atât Putin, cât şi Medvedev sunt ctitori şi ”noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”.

Și după invadarea Ucrainei, Arhiepiscopul Teodosie a luat partea Rusiei. El a afirmat, în 24 februarie, că nu este un război de apărare a credinţei şi a gliei, ci unul în care nu a fost destulă diplomaţie și a susţinut că nu s-ar fi ajuns aici dacă nu s-ar fi produs tensiuni între cele două părţi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

38 comentarii

 1. Agenții Rusiei între ei.

  • „ortodoxul” teodosie VINE CU LUMUZINA DE LA GLOBALISTI, NU-I ASA ?

  • O știre ok până la „un admirator al lui Putin!” Cu chestii de tipul ăsta tot urcați AUR în sondaje! Gândiți!!!!!! Nu mai faceți prostii!!!

  • Da da Ionuț, urca urca de se rupe, mai da-ylte-n slbz de troll pro rusa

  • Nimeni .. nimic : Românistanul „ieuropean” 🧛🤡

  • ALX, mare abject esti. Daca iti luam invectivele de la bot, ramai mut. Scarboasa fiinta esti

 2. nu conteaza improscatul woke cu laturi, tot AUR votam. Forza AUR!

  • Clar mai bine st-pro decat destept

  • Votezi, nu votam, votezi! Bine ca sunt puțin pr0sti ca tine care pun botul la propaganda rusa ieftina promovata de acest partid format din slugi rusești!

  • In prezent sunt mult mai multi prosti care voteaza AUR, decat prosti care inca voteaza USR.
   Culmea, multi dintre votantii AUR de azi sunt votantii USR de ieri. Culmea si nu prea

 3. Un servitor al omului de rând, George oacheșul Simion, se căsătorește în capelă de lux, oficiată de persoane așa importante? Eu credeam că „un servitor al oamenilor de rând” e mai umil. Din Rusia nu a invitat pe nimeni?

 4. Sanatate mirilor, sa se iubeasca si sa fie o familie model si Doamne ajuta sa avem un guvern AUR!

  • Melaniu’ dăncilu’ trump, zis copilu’…cu probleme la acoperiș. Vezi că andrei era ironic. Stați drhq toată ziua pe aici trotinetiști, și nici nu vă știți între voi.

  • Doamne fereste! Nici chiar asa

 5. AUR nu mai are unde sa creasca in sondaje iar de guvernare cum ziceau unii de pe aici, nici vorba. Nunta asta copiata dupa legionari e semnul disperarii. Nu mai au ce mesaje sa dea, au pierdut cu razboiul din ucraina tot ce au castigat din lupta cu vaccinul. Asa ca sa fie sanatosi mirii, si ne auzim la botez.

 6. BOR ar trebui să se declare partid politic. S-ar angrena perfect în coaliția PSD+UDMR+PNL. Probabil că și AUR va adera la minunata coaliție ținând cont de liderii pe care-i are si care în plus se pare că sunt în bune relații cu „Marele alb”. România are o arenă politică foarte pestriță.

 7. „Hotărârea Sfântului Sinod nr. 311 din 28 februarie 2013
  […]
  În urma discutiilor în plen, la propunerea Comisiei canonice, juridice şi pentru disciplină, Sfântul
  Sinod a hotărât:
  1. În Patriarhia Română, potrivit sfintelor canoane, Taina Cununiei şi Taina Botezului se vor oficia doar în biserică (de mir) sau în catedralele eparhiale care nu sunt deservite de cler monahal;
  2. În cazurile de fortă majoră (biserica în restaurare, în consolidare sau imobilitate a mirilor), pentru obtinerea dispensei chiriarhale în vederea oficierii Tainei Cununiei în afara locaşului de cult, cererile vor fi însotite de recomandarea preotului care va săvârşi Taina Cununiei, împreună cu toate documentele justificative în sustinerea motivelor invocate;
  3. Clericul care va oficia Taina Cununiei sau a Botezului (cu exceptia botezului de necesitate) în afara locaşului de cult va fi trimis în judecata consistoriului eparhial, pentru neascultare canonică;
  4. În situatia în care Taina Cununiei sau Taina Botezului se oficiază în altă parohie decât cea de care apartin mirii, la oficiere va participa şi preotul de la parohia de unde provine unul dintre miri.
  […}”
  Simion s-a nascut in Focsani, unde sunt „n” biserici. Toate sunt în restaurare sau în consolidare? Aceasta derogare suna mult de tot a spaga data bisericii pentru a face ce-i taia capul lui Simion, „aparatorul traditiei romanesti si ortodoxe”. Scarbos.

  • în practica fiecărei eparhii vei găsi cel puţin câteva cazuri de astfel de derogări. De ex în Braşov unde cununiile se fac cu predilectie la biserica de pe N Iorga pt ca este relativ vizavi de Casa casatoriilor si de la cununia civila intra direct la cea religioasa. Asta desfiinţează punctul 4 mentionat. In alte zone pitoreşti se oficiaza cu regularitate cununii in aer liber (vezi cetatea Făgăraşului). La fel si dispensele pentru nuntile si botezurile din post. Asta ar inseamna ca toti care au primit dispense sunt conectati politic iar BOR a avut un interes direct, sperând la ulterior la cine ştie ce foloase.
   Cine urmăreşte excepţionalul de dragul lui Simion sau pt a incrimina BOR pt situaţia asta chiar caută nod în papură inutil.

  • @DB: nu este vorba de a urmari excepţionalul de dragul lui Simion sau de a incrimina BOR numai pentru situaţia asta. Iti dai seama ca unu citeste stirile zilnice si vede asa, din intamplare, ce face Simion, nu pentru ca-i este drag… :)))
   Da, unii caută nod în papură, in cazul de fata faptul ca BOR insusi se contrazice singur, si la cele mai inalte nivele decizionale (o hotarare a Sfântului Sinod!). Daca cineva imi spune ca au fost intrunite criteriile strict mentionate in hotararea de mai sus de fiecare data cand s-a dat o derogare, fara niciu folos material, nu o sa-l cred niciodata.
   Amin.

 8. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 vise

 9. Daca au ajuns Phoenix sa cante la nunta legionarului sef, nu mai merg sa’i mai vad.

 10. Dau derogare popii de la poruncile Domnului!?au ajuns ăștia exact ca maneliștii!(aur și limuzine)! plătiți impozite, fără derogări și averi!

  • Nu au ajuns asa, asa au fost mereu. Papa de la Roma, acum ceva sute de ani a inventat cumpararea penitentei.

 11. Ne doare in lupa pe nunta poolifriciului georgel si de gasca lui de trogloditi. Mwe.

 12. @Tulth,trebuia sa vina Dughina,da i-a luat foc masina ,fabricata in occidentul decadent

 13. Nu, Ciucă va fi președintele, are Iohannis nevoie de el ca marionetă.

 14. De parca un om sanatos la cap mai da doi bani pe regulile popilor. Niste insecte sataniste, adulatoare de Kiril. Daca le dai bani, iti fac astia slujba si in Dubai!! Hai sa fim seriosi :))

 15. Doamne fereste, nici chiar asa

 16. Se aduna toti la troaca.

 17. Este partid nationalist, nu extremist.