G4Media.ro

Teodosie ia partea Rusiei și după invadarea Ucrainei: Este mai mult un război…

sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Teodosie ia partea Rusiei și după invadarea Ucrainei: Este mai mult un război în care nu a fost destulă diplomaţie, nu a fost destul dialog/ Arhiepiscopul Tomisului îl lăuda pe Putin în urmă cu două săptămâni: “Nu e atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat, despre conflictul din Ucraina, că nu este un război de apărare a credinţei şi a gliei, ci unul în care nu a fost destulă diplomaţie. El a susţinut că nu s-ar fi ajuns aici dacă nu s-ar fi produs tensiuni între cele două părţi. Arhiepiscopul Tomisului a anunţat că, de joi seara, începe „rugăciuni stăruitoare” pentru ca acest conflict să se încheie, transmite News.ro.

În urmă cu două săptămâni, Arhiepiscopul Tomisului a afirmat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu este “atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea”, precizând că este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. ÎPS Teodosie a menţionat că atât Putin, cât şi Medvedev sunt ctitori şi ”noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”.

„Această rugăciune trebuie să fie adâncul sufletului şi trebuie să ne manifestăm durerea că, iată, creştini ortodocşi, cum sunt şi cei care au declanşat acest război, să ne rugăm pentru luminarea lor ca Dumnezeu să întoarcă în bine gândul. Niciodată un război nu aduce bine, ci aduce pagube, aduce pierderi de vieţi omeneşti. Noi am sperat să nu înceapă acest război, cum mulţi analişti auzindu-i sperau să nu înceapă acest război. Acum suntem în faţa unei realităţi, războiul a început. Să ne rugăm lui Dumnezeu ca Domn al păcii să asculte şi umilele noastre rugăciuni să deschidă minţile şi inimile celor ce au provocat acest război, celor ce au început acest război. Războiul este şi provocat şi început. Există şi nişte provocări prealabile, există şi nişte înverşunări de declanşare a războiului. Orice înfierbântare, orice violenţă în a face pace sau în a da consistenţă unor idealuri nu sunt după voia lui Dumnezeu şi după firea lucrurilor”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului, joi seara, la o emisiune la Radio Dobrogea.

El a completat că prin rugăciuni doreşte ca gândul de război să se transforme în gând de pace.

„Tot timpul ne rugam să ne izbăvească Dumnezeu de războiul cel dintre noi. Este un război dintre noi, între semeni ai noştri, ortodocşi, neortodocşi, se cuvine când, iată, sunt acum puse pe tapet puse drepturile omului, că fiecare om are dreptul la viaţă, la credinţă, la liberă exprimare, trebuie să subliniem şi în modul acesta declarativ, dar nu e de ajuns, dar mai ales în modul rugător, prin rugăciunile noastre să fie chiar cu lacrimi şi cu dorinţă vie ca Dumnezeu să îşi reverse mila Sa faţă de noi toţi, să dea gând bun, să întoarcă gândul de război în gând de pace, să ajungă la negocieri reale şi la dialog real între oameni care împărtăşesc aceeaşi dragoste a lui Dumnezeu, aceleaşi daruri de la Dumnezeul”, a explicat ÎPS Teodosie.

El consideră că, atunci când războiul începe, e mai greu de negociat pacea.

„Nu putem fi pasivi, să spunem războiul îşi meargă cursul, nu este un război de apărare a credinţei şi a gliei, este mai mult un război în care nu a fost destulă diplomaţie, nu a fost destul dialog. Trebuia să se continue dialogul, să fie nişte negocieri mai pacifiste. Când începe războiul deja este mult mai greu să mai negociezi pacea, dar nu ne putem opri din nădejdea noastră că avem dârzenie, credinţă, rugăciune stăruitoare şi chemând pe Dumnezeu să ne fie mereu aliat idealurilor noastre că numai pacea poate să aducă armonie şi bucurie în sufletele noastră, războiul se poate opri”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a anunţat că se va ruga pentru ca acest conflict să se încheie.

„Din seara aceasta vom începe rugăciuni stăruitoare. Eu nici nu ştiam dimineaţă că a început războiul. Nu urmăresc ştirile, că nu am timp. De azi începeam rugăciunile, în taină le-am făcut şi azi, dar de acum înainte vom face stăruitoare rugăciune, să fiţi în rugăciune cu noi. Nu există armă mai puternică decât rugăciunea, dar la război noi răspundem cu rugăciune, cu dragoste, cu cererea ca Dumnezeu să se milostivească, să-I lumineze pe cei ce se războiesc să nu se mai războiască. Războiul nu aduce decât pagube şi iată câte vieţi omeneşti se pierd. Pentru orice viaţă pierdută cei ce poartă războiul se murdăresc cu sânge. De aceea, acolo unde este sânge, unde viaţa se pierde, cei ce atacă trebuie să conştientizeze că nu este drept să ataci, orice motive ar fi. Războiul de apărare are o legitimă justificare. Este un război între două ţări surori, cu o limbă înrudită, aşa cum se spune, au fost capitalele când la Moscova, când la Kiev”, a declarat ÎPS Teodosie.

El crede că dacă erau mai multe negocieri şi diplomaţie nu s-ar fi ajuns aici.

„Nu este niciun război justificat, uciderea semenilor în numele unor ambiţii nu este o dreptate, ci este o înfierbântare şi o ambiţie. Pe de altă parte, trebuia să fie şi mai multă diplomaţie, mai multă negociere, mai multă răbdare şi mai multă înţelepciune că de ambele părţi trebuia să fie mai multe negocieri, nu s-ar fi ajuns aici dacă nu s-ar fi produs tensiuni între cele două părţi înainte de război. Oricine ar fi. Mânia şi iuţimea sunt păcate”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

60 comentarii

 1. Iara a scapat Saruman de la Balaceanca.

  • ACEST INDIVID A FOST SI A RAMAS omul SECURITATII.

  • Inalt Prea Satanicul Teodosnic a grait corect. El nu poate alege alt stapan pe care sa il slujeasca , decat pe cel al Intunericului , intruchipat in Slutin Genocidul .
   Subalternii individului barbos sunt muti…..si il servesc fara ca sa cracneasca…..deci,sunt la fel de vinovati ca si el.

  • Teodosie, esti omul diavolului. Ai rezervat un loc special in Iad.

  • De unde stii? I ai deschis tu poarta?

  • toti care sunt prorusia ar trebui deportati in Rusia cu prea sfititul Teodosie deschizator de drumuri in frunte, si cu hoarda de hauristi la sfarsit pe post de alai

  • Și iar se dezice BOR de Teodosie și iar o da asta cu mucii în fasole, și iar se dezice BOR, și iar și iar…
   Cine îl tine acolo??? Cu ce interes???

 2. Bai frate, asta e agent rus pe fata. Chiar nu-l poate nimeni scoate pe tusa? Chiar vrea BOR sa decada complet?

  • In capul tau toti sunt agenti rusi. Teodosie e pe publicitate, face declaratii contra la orice.

  • Tu esti un ignorant, la fel ca si cel care a scris articolul. Cred ca in viata ta n ai facut o cruce sau n ai intrat intr o biserica! Rusia si Ucraiina una sunt, fraiere!

 3. Asta e dovada clara ca justitia din tara asta nu functioneaza. Trebuia sa fie la arest de ani buni hotu asta ipocrit. Fariseul fariseilor

 4. dute-n pu.a mea de satana

  • Ai grijă ce spui, îi place pu.La nebunului, e știut în cercurile lui de prieteni, e „fetiță”, adoră s-o ia la botic. 😉

 5. Nu pot sa nu-l blestem pe acest reprezentant al satanei pe pamant.

 6. O mama de bataie merita tembelul asta.

 7. Ambasador al crimei, omorului si comunismului

 8. Saruman bagă șpeiș. 🙈

 9. Vinde rublele, Șpagovene, că în câteva zile o să te ștergi sub sutană cu ele !

 10. Cat trebuie sa-l mai suportam pe dementul asta?!! Mi se pare ireal ca primeste atat de mult credit!!

 11. De ce nu e debilul asta arestat?

 12. imi este greata de acest individ, si de toata biserica ortodoxa romana precum si de oile fara creer care isi cauta lumina de la ei

 13. Omu asta de ce nu îi arestat deja la ora asta ?

 14. Un individ care stie sa bată câmpii pt cateva mii de rataciti

 15. Nu facem nimic sa scapam de gandacii astia puturosi?

 16. Ortodox impotriva ortodocsilor. Ma fi.sh pe ea de secta ortodoxa.

 17. WTF!!! Asta trebuie exclus din BOR, ca da cu petarde rusesti oricand are ocazia. Nu mai trebuie tolerati impostorii in tara. Viseaza la cruci de AUR? Sa se duca in Ukraina la razboi, nu sa aduca razboiul pe teritoriul Romaniei. Libertatea e Sfanta!
  Nu mai trebuie sa toleram dezinformarea oameni buni! Daca Popa asta face propaganda pro-Rusia, sa plece acolo si BOR sa se dezica de asemenea specimene. Intr-un cuvant: sa-l ia dracu’ la el acasa!

 18. N-a fost manie si iutime, a fost cu premeditare.

 19. burn in hell, m f..ker!

 20. Deci BOR este de acord cu bombardarea blocurilor cu copii și civili de către ruși, deoarece Teodosie este BOR!!!

 21. Ies la suprafata toate conservele rusesti zilele astea. Macar atata lucru.

 22. Interesant, toate comentariille sunt normale, respectiv împotriva Satanei de CT.
  Sa inteleg ca trolii ruși au primit alte misiuni?!?
  Ori chiar unii erau asa pr.osti si acum vad si ei Satana de CT?!?

 23. Cat de inuman poate sa fie individul asta ? Bai POPO te-as lua de mânecă si te-as lasa acolo carne de tun.

 24. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia Cerurilor, ci doar acela care face voia Tatălui Meu, Care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne, n-am profeţit noi în Numele Tău? N-am scos noi demoni în Numele Tău? N-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?” Atunci le voi spune limpede: „Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la Mine, voi, cei ce săvârşiţi fărădelegea!”
  Matei 7:21-23

 25. deci nu a fost dialog destul si de aia rusia a ATACAT o alta tara??? interesant logica. de fier ruginit.

 26. Oare de ce trebuie băgat in seama acest individ penibil care se încă se crede in evul mediu?! Doar de dragul senzației?

 27. Cine se crede acest satanist intitulat „presfintitul”,ah,oamenii astea trăiesc în evul mediu,dar acest individ(nu știu cum de nu este la închisoare),care susține că este trimis al”Domnului”(probabil Putin),caută legături exact cu banul sau cu ordinea banului(indiferent de unde vine),și mai și ridica-n slavi tot felul de demoni,dictatori,ucigași in serie…,bai,nu știu probabil face parte tot din acest grup infracțional…,ma-ntreb și eu,poate cineva va face o anchetă cu acest individ(ceea ce nu prea cred,poate cu mine!!)

 28. Teodosie reprezinta BOR . Cred ca si Daniel gindeste a fel ,de tolereaza derapajele Spagoveanului.

 29. Indiferent de ce a facut in trecut , stirea asta e fake news demn de Latrine, omu a zis clar invers decat in titlu, dar cine citeste tot:

  Nu este niciun război justificat, uciderea semenilor în numele unor ambiţii nu este o dreptate, ci este o înfierbântare şi o ambiţie.

 30. Este un ,,POPA PROSTUL”al României.

 31. N-ar da cancerul in asta cum da popa-n toaca…

 32. De ce nu este arestat și bărbierit?

 33. Nu mă miră de incultura și răutatea de care dați dovadă.Alogenilor,bălăcăriți un preot fără nicio rușine,facîndu-l în tot felul.Voi sunteți orice numai români nu.Sămință a dracului venita din străfundurilor istoriei adusa pe valuri de ură de către cel ce va stăpînește.Privițiți-vă în oglindă și veți vedea maimuțe cu IQ de 60,ruda voastră.Nenorociți ai sorții,rideți de ceea ce Dumnezeu ne-a dat mai Sfînt pe pămînt:Biserica Ortodoxă și slujitorii Lui,cea care se roagă și pt.uni că voi,ca Dumnezeu Iisus Hristos,Unul din Sf.Treime,să vă ierte că nu știți ce faceți.DOAMNE AJUTĂ!

  • Dementule,ți se pare normal ca ăsta să îi apărarea lui Putin.Asta înseamnă să fii creștin,să ucizi si să omori oameni nevinovați?Mai creștinule,poate vă face o vizită Putin ție si lui Teodosie.Mor oameni nevinovați,civili,uciși de mai marii credincioși ruși,bolnav mintal ce ești.Să te ierte Dumnezeu pe tine,că ești prea prost și fără minte.

  • (Nenorociți ai sorții, râdeți de ceea ce Dumnezeu ne-a dat mai Sfînt pe pămînt: biserica) Domnu Gheorghe că te fac și domn ,da ce ști dumneata despre divinitate ? Sa te ierte Dumnezeu că nu ști ce faci, nici ce vorbești .pune mana și citește sfânta scriptură, oaie pierdută a lui Dumnezeu .

 34. Asta e prost în continuare, dacă tot e Gigi Contra tot timpul de ce nu îl trimiteți sa se roage cu Kiril la un loc, ca seamana. Sa îl pupe în c.. r pe Putin și pe toți astia cărora le tine partea. Teodosie și Vladimir ce pereche.

 35. Teodosie=ydyotul absolut, fara fisura.

 36. Oare nu trebuia internat demult la casa de nebuni, daca la puscarie, pt multiple fraude, cu fonduri europene nu s-a putut, ca nu are discernamant??? Cat ne mai terorizeaza Mos Cisterna???

 37. Om al râului in straie bisericești

 38. Toti , dar titi in afara de GHEORGHE , sunteti niste manjeuri de kk , daca nu cumva sunteti doar 2 care scrieti aici sub diferite nume , ca prea tupeu aveti si prea ati fist sodomizati de mici , ca sa latri aici in halul asta , oricum neagra paine mai mancati si sunteti si negri in cerul guri, de la prea multa mu….gargara. sa va dau , sa va iau , sa va fac….stiti voi . Multa , multa ….. cu pikameru’.

 39. Cu pikameru’….

 40. Acest prehoț ar merita barberit cu patentul la rece și indepartat în pustiul sahara pentru că este un slugărel al masonilor exact ca și restul hoților de la conducerea țări și din șparlament după lovitura de stat din 89

 41. Pedofil nenorocit.

 42. Ar trebui exilat in CCCP. Un senil cu influență, care doar instigă

 43. românia are în comun cu rusia ortodoxia, unul din pilonii fundamentali ai identității naționale (teritoriu, limbă, religie, tradiții). evanghelismul occidental/american este incompatibil cu structura etnologică spirituală și afectivă românească. cei care vă renegați originile puteți emigra oricând oriunde în spațiul puritanismului auster vestic. aici rămân păstrătorii și mărturisitorii înaltei spiritualități ortodoxe.

 44. Face de rușine haina preoțească!

 45. Oameni buni. IPS Teodosie spune clar că vrea pace și că se va ruga pentru că acest conflict să se încheie. Citiți articolul și judecați, folosiți -va mintea, nu vă opriți doar la un titlu răuvoitor. IPS Teodosie spune că s-au ajuns la acest război pentru că nu a fost destulă diplomație și destul dialog. Nu mai aruncați cu vorbe într-un om. Doamne ajută!

 46. Acest popă trage pe nas marfa de ff buna calitate😁