G4Media.ro

Teodosie îl laudă pe Putin: Domnul Putin nu este atât de negru…

sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Teodosie îl laudă pe Putin: Domnul Putin nu este atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim/ Şi Putin şi Medvedev sunt ctitori şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a afirmat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu este “atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea”, precizând că este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. ÎPS Teodosie a menţionat că atât Putin, cât şi Medvedev sunt ctitori şi ”noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”, transmite News.ro.

“Şi de ce să n-o spun, domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi e văzut atât de negru, nu e negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun, fără frică şi fără nicio ezitare: este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la o emisiune la Radio Dobrogea.

IPS Teodosie a adăugat: ”Şi în ţara sa, şi Putin şi Medvedev sunt ctitori şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câte jertfe au facut şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcatori”.

sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

38 comentarii

 1. A luat-o pe ulei de tot nenea asta

  • N-a fost pă fază domnu preot, că se mai schimbă – aseară de pildă pe la șapte și ceva, bătea în verde spre turcoaz.

  • Rușinea Bisericii Ortodoxe Române, Satanail al Tomisului cel de se închină cu semnul răsturnat al stelei in cinci colțuri la fotografiile îndrăcitei treimi Lenin, Putin și Stalin…

 2. Or fi ei ctitori, dar „răufăcători” internaționali tot rămân.
  Nu este nici o contradicție aici.

 3. ei,acum se vede mache de unde ia cei 30 de arginti!de la rusi!previzibil!sa-ti fie rusine mache!

  • Cum indraznesti sa spui asa ceva? nu ai respect pentru biseria? nu esti ortodox liber si mandru? Huoo

 4. Pai BOR si dictatorii ar fii love of first sight … Asa tre’ sa ii linga in cur ba pe unii ba pe altii sa le dea bani … Asa ar avea doar un singur cur de lins …

 5. Cine se mai mira de ce face/zice asta? Nu stiti ca atunci cand se intoarce Gandalf cu mai multe informatii despre the rings of power, asta se da pe fata ca e mana in mana cu Sauron si-l sechestreaza in turn?!

 6. IPS Teodosie a luat-o pe aratura. De faci biserici poti omora sute-mii de oameni.

 7. Daniel Preafericitul nu poate să-l trimită la pensie pe acest ispravnic. Că multe prostii mai spune și aduce multe deservicii bisericii.

  • Nu poate, pentru că nu este șeful lui. În Biserica Ortodoxă sinodul este cel care decide, și nu o poate face decât conform legislației bisericești. Și părerea mea este că, chiar dacă nu pentru afirmația în discuție, ar avea suficiente alte motive să-l caterisească. Patriarhia, însă, nu poate decât să dezavueze faptele/ vorbele altor ierarhi, ceea ce a și făcut, de multe ori, în cazul lui Teodosie.

  • Nu poate, pentru ca probabil Mache Spagoveanu stie unde e dosarelul de plimbaret prin Elvetia in anii ’70 al Marelui Alb

 8. Atât….rușine!!!!!

 9. BOR este o multinationala cu actionariat rusesc care nu plateste impozite.

 10. Desi mai greu, vine timpul si pentru BOR sa se indrepte spre modernitate, sa faca ruptura fata de fundamentalismul religios de tip mistic si sa se delimitize de personaje sinistre ca acest Teodosie care nu are nicio legatura cu ortodoxismul, religia sau credinta in general. Se separa apele si incepe sa vada toata lumea cine sunt cei care vor evolutia societatii, civilizatie, apartenta la lumea democratica, occidentala si cine sunt talibanii care vor ne tina in tenebre, inapoiati, saraci, needucati si inculti.

 11. Asta e cu dedicatie pentru cine mai credea ca biserica noastra se mai ocupa de suflet. Sunt mai importante imobiliarele.

 12. E bun prieten, le da de munca preotilor din Ucraina. Am auzit ca numai in parastase ii tine

 13. sa explice atunci cum de ctitorul mortii Putin omoara in estul Ucraineni ortodoxsi.

  viata omului e mai prejos de o ctitorie? sau religia e pentru pr/os.ti, ca de fapt banu’ conteaza, si Putin are bani de dat la biserica?

 14. Adică rămâne cum am stabilit:BOR preferă pulpana Maicii Rusia.

 15. Înalt-îndrăcitul Teodosie, ca de obicei, ne otrăveste cu tupeu. Culmea fariseismului/schizofreniei la Putin: să omori mii de oameni la greu(atat in Rusia cat si în lumea întreagă) si, pe de altă parte, să faci donatii la Athos! Halal crestin!

 16. Aia sint niste banditi care cred ca-l mituiesc pe Dumnezeu sa le stearga porcariile, iar Teodosie e un pro st greu.

 17. jertfa inseamna sa rupi de la gura ta putinul pe care il ai si sa dai si la altii, or in cazul lui putin nu a dat de la el, a rupt de la gura altor saraci rusi si a dat sa poleiasca cu aur manastirile pentru a arata maretia rusiei, ceea ce e cotrar tuturor scripturilor bisericesti.
  cumva omul asta trage pe nas ceva ca parca e venit de pe alta lume?

 18. Din ciclul „A mai omorât, maică, dar a făcut și biserici”.

 19. Biserica catolică a renunțat demult la vânzarea de indulgențe. Prea-afurisitul Teodosie Spagoveanu e cu câteva sute de ani în urmă.

 20. sa explice atunci cum de ctitorul mortii Putin omoara in estul Ucraineni ortodoxsi

 21. Părintele Make fost turnător la securitate merge pe principiul, dacă te rogi suficient toți hoții și borfașii au loc în Împărăția Domnului. Asta trebuie ars pe rug o practica de purificare pe vremea inchizitiei. :))

 22. Arhiepiscopia Tomisului – cândva în Evul Mediu – prea doveditul agent Mache isi da arama pe fata din nou. Le mulțumim din suflet enoriașilor care contribuie la prosperitatea acestui individ.

 23. BOR, fă ceva cu căpcăunul ăsta, că pierzi mii de clienți săptămânal din cauza lui!

 24. Oare nu ar fi mai intelept sa nu-i mai fie preluate vorbele sinistrului astuia? De presa, pagini net si TV. Problema cu el nu este ca-i fundamentalist, nici nu cred ca este, problema este nivelul sau intelectual indoielnic si faptul ca din pozitia sa ii influenteaza pe multi altii. In mentalul bastinas, figurile bisericesti sunt tratate cu amestec de ironie-dispret si spaima.

 25. Am vaga impresie că ăștia doi au avut, la un moment dat, acelasi angajator….

 26. Este incredibil ce poate debita acest cetățean! Faptul că președintele Rusiei virează niște bani din fondurile publice către o biserică îl absoalbe de toate relele pe care le face! Cum de-a putut ajunge un asemenea dezorientat înalt prelat? De ce tac toți cei din jurul lui? Greu de răspuns… Măcar recunosște că banii sunt totul pentru ortodoxie!

 27. De ce BOR nu il da afara pe IPS Teodosie de atata lucruri traznite. Biserica nu se baga in Politica.

 28. Deci cam la atat se reduce credinta la teodosie asta, la ctitorie! La o adica, daca eu fac azi o biserica, maine pot sa omor 10 oameni ca nu ma trimite seful cel mare in iad ca, de, am ctitorit.

 29. Saruman il lauda pe Sauron. Logic, nu?

 30. Comunismul ca ideologie, atrage atenția ÎPS Teodosie, nu e un produs rusesc. Marx și Engels, părinții comunismului erau intelectuali germani, formați la marile universități ale Occidentului și care și-au scris opera și au pus bazele ideologiei comuniste, la Paris și Londra, nu la Moscova și Sankt Petersburg.

 31. G4media, ce faci cu acesti comentatori anticrestini si antiromanesti? Groaznice sunt sufletele lor. Mai bine sa la opreasca comentariile domnul Tapalaga!