G4Media.ro

Bilanțul morților soldaților ruși în Ucraina este „probabil similar” cu cel al…

Sursa foto; FADEL SENNA / AFP

Bilanțul morților soldaților ruși în Ucraina este „probabil similar” cu cel al războiului sovietic din Afganistan, afirmă Ministerul britanic al Apărării

Rusia a înregistrat în primele trei luni de la invazia sa în Ucraina „probabil un număr de morți similar” cu cel al Uniunii Sovietice în timpul celor nouă ani de război în Afganistan, a afirmat luni Ministerul britanic al Apărării, citat de CNN.

„O combinație de tactici slabe, o acoperire aeriană limitată, o lipsă de flexibilitate și o abordare de comandă pregătită să consolideze eșecurile și greșelile repetate a dus la această rată ridicată a victimelor, care continuă să crească în ofensiva din Donbas”, a declarat ministerul într-o actualizare a informațiilor.

Marți se împlinesc trei luni de când Rusia și-a lansat asaltul asupra Ucrainei, la 24 februarie. Invazia sovietică în Afganistan a durat din decembrie 1979 până în februarie 1989.

Bilanțul oficial al morților înregistrate de sovietici în timpul războiului din Afganistan a fost de aproximativ 15.000 de soldați. În martie, înalți oficiali NATO au estimat că până la 15.000 de soldați ruși ar fi fost uciși în Ucraina doar într-o singură lună.

Sursa foto; FADEL SENNA / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter