G4Media.ro

Biden îl critică dur pe Netanyahu: Face o „greșeală” în Gaza /…

Sursa Foto: Israel Defense Force

Biden îl critică dur pe Netanyahu: Face o „greșeală” în Gaza / Președintele american îndeamnă Israelul să ceară o încetare a focului

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că abordarea premierului Benjamin Netanyahu privind Gaza a fost o „greșeală” și a îndemnat Israelul să ceară o încetare a focului, într-un interviu difuzat marți, transmite The Guardian.

Comentariile lui Biden au fost unele dintre cele mai puternice critici ale sale la adresa lui Netanyahu, pe fondul tensiunilor tot mai mari legate de numărul de morți în rândul civililor în urma războiului Israelului împotriva Hamas și de condițiile dezastruoase din Gaza.

„Cred că ceea ce face el este o greșeală. Nu sunt de acord cu abordarea sa”, a declarat Biden pentru Univision, o rețea de televiziune americană de limbă spaniolă, când a fost întrebat despre modul în care Netanyahu a gestionat războiul.

Biden a reiterat că atacul israelian cu dronă de săptămâna trecută, care a ucis șapte lucrători umanitari de la o organizație caritabilă cu sediul în SUA din Gaza – și care a provocat o convorbire telefonică tensionată cu Netanyahu – a fost „scandalos”.

„Ceea ce solicit este ca israelienii să ceară pur și simplu o încetare a focului, să permită, pentru următoarele șase, opt săptămâni, accesul total la toate alimentele și medicamentele care intră în țară”, a spus Biden.

Comentariile președintelui cu privire la încetarea focului au marcat o schimbare față de comentariile sale anterioare, în care a spus că sarcina de a accepta un armistițiu și un acord de eliberare a ostaticilor revine Hamas.

De asemenea, Biden a intensificat presiunile asupra Israelului pentru a permite intrarea mai multor ajutoare în Gaza devastată, afirmând că a vorbit cu Arabia Saudită, Iordania și Egipt, iar acestea sunt „pregătite să introducă aceste alimente”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...