G4Media.ro

Belgia redeschide azi școlile. Elevii până la 14 ani merg toți în…

Belgia redeschide azi școlile. Elevii până la 14 ani merg toți în clase, adolescenții, 50% hibrid. Premierul Alexander De Croo: Tinerii noștri au nevoie de școală, de îndrumare, de această structură

Elevii din Belgia revin la școală luni, 16 noiembrie, după o vacanță de toamnă prelungită, scrie Ziarul de Belgia. Oficialii Educației au confirmat în timpul săptămânii că toți copiii până la 14 ani vor reveni în clase cu prezență 100%, în timp ce adolescenții din clasele superioare ale ciclului secundar vor învăța în sistem hibrid: 50% la școală, restul online.

Premierul Belgiei, Alexander De Croo, a subliniat într-un comunicat de presă după reuniunea guvernelor regionale cu cel federal de vineri, 13 noiembrie, că reluarea școlii este unul din marile teste ale acestei perioade.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Si cum veti justifica daca vor aparea focare de covid in scoli si zeci de copii vor avea de suferit sau vor ajunge in spitale? Relatia cu profesorii se putea mentine si prin Teams pentru o vreme. Mai bine invocati alte motive, in nici un caz asta cu profesorii.

 2. Ro e vai de capul ei, nu se inscrie in aceeasi liga. Intai sa avem spitale in care eventual sa ne putem trata, nu sa ne ducem acolo sa murim. Dupa ce vom avea spitale care sa ne dea o sansa, putem sa vorbim si de invatamant. Nu-i asa, ca sa invatam, trebui intai sa fim vii

  • Ca sa fim vii, trebuie sa cumparam mâncare, sa…, dar acolo nu e risc. Nu mai însir toate, ca oricum majoritatea trec pe trotuarul celalalt când vad scoala. Daca ei considera ca scoala e daunatoare, e firesc sa considere ca si copiii lor îsi risca viata ducându-se acolo.

 3. Riscuri sunt peste tot, dar:
  – la cumparaturi poti sa mergi doar o data pe saptamana (ca sa nu zic ca poti sa comanzi online, daca te pricepi), dar la scoala trebuie sa mergi 5 zile pe saptamana;
  – la cumparaturi stai 1-2 ore, la scoala stai 4-6 ore;
  -intr-un supermarket, daca sunt cateva persoane infectate, riscul de a intra in contact prelungit cu ele este mic; intr-o sala de clasa, daca sunt persoane infectate, cu siguranta intri in contact prelungit cu ele.
  Si inca ceva: daca elevii merg fizic la scoala, nu inseamna ca invata toti (vorba ceea „a trecut prin scoala ca gasca prin apa”).

 4. Vai de capul vostru nu faceti dreptate uni merg la școală restul nu cuvine asta .De ce aia de 14 ani merg la școală și aia de 18 stau acasa voi nu judecati .Aia de 14 ani nu au experiență ca aia de 18 aia au mai multe informatie .Nu este corect uni merg la școală altii stau acasa a trebui toți copii sa stea acasa sa se protejează de virsul covid 19 .Daca a fi ceva mare nu a s da voie la copii sa meargă la școală cu virsul asta .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.