G4Media.ro

Beijingul șterge profilul „Kim Kardashian-ului chinezesc” / Wang Hong Quanxing se lăuda…

Sursa foto: jingdaily.com

Beijingul șterge profilul „Kim Kardashian-ului chinezesc” / Wang Hong Quanxing se lăuda că nu pleacă niciodată de acasă fără haine și bijuterii în valoare de cel puțin 1,2 milioane de euro” / E acuzat de „încălcarea regulilor de autodisciplină”

Wang Hong Quanxing, își informa cei 4,3 milioane de urmăritori, că nu pleacă niciodată de acasă fără bijuterii și haine în valoare de 1,2 milioane. Nu a vorbit niciodată despre politică sau subiecte sensibile, dar Partidul Comunist a excomunicat „comportamentul hedonist, excesiv și risipitor” afișat în public, relatează Corriere della Sera.

Administrația chineză a spațiului cibernetic a interzis accesul lui Wang Hong Quanxing, un celebru influencer cu 4,3 milioane de urmăritori pe Douyin, TikTok în limba mandarină. Acesta nu este un caz obișnuit de cenzură guvernamentală: tânărul Wang nu a vorbit niciodată despre politică sau despre probleme sociale „sensibile”. Specialitatea sa este afișarea excesului (de bogăție).

În videoclipurile sale, Wang se lăuda că nu a ieșit niciodată de acasă fără să poarte haine și bijuterii în valoare de mai puțin de 10 milioane de yuani (1,2 milioane de euro).

Tânărul în vârstă de 30 de ani deține șapte case, în districtul Star River din Beijing, unul super-exclusivist. Valoarea totală a proprietăților imobiliare pe care și-a permis să și le permită cu sudoarea imaginii sale glossy este de 100 de milioane de euro. Cel mai mare apartament are 991 de metri pătrați, dar Wang preferă să locuiască într-unul mai mic, de 700 de metri pătrați. Nu din modestie, ci pentru că este mult mai luminos, le-a explicat el urmăritorilor săi.

O altă bijuterie din biografia sa divulgată pe rețelele de socializare: când iese în oraș, circulă cu patru bodyguarzi, pentru că între colierele de jad, diamantele roz, lanțurile și inelele de aur, arată ca o vitrină de bijutier.

Stilul său i-a adus porecla de „Kim Kardashian de Beijing”. Este înregistrat sub numele de Wang Hongquan: a adăugat Xing, care înseamnă stea, pentru a adăuga strălucire. Autoritățile care supraveghează web-ul chinezesc au decis să oprească lăudăroșenia de vedetă a influencerului, în urma directivelor Partidului Comunist, care excomunică de mult timp ”comportamentul hedonist, extravagant, excesiv și risipitor” afișat în public.

Pe lângă cel al lui Wang, au fost blocate și profilurile altor influenceri cu „ostentație exagerată”, așa cum i-a numit Administrația Spațiului Cibernetic. Printre cei mai cunoscuți descalificați se numără sora Abalone (numele unei moluște rare și foarte scumpe), care se lăuda cu casele sale din Macao, și domnul Bo, care s-a specializat în a se lăuda cu supermașini străine și genți de designer pentru a-și plimba cățeii. Pe platformele de socializare unde își practicau profesia, profilurile lor sunt acum inaccesibile pentru „încălcarea regulilor de autodisciplină”.

Economia chineză nu mai funcționează ca acum zece ani, șomajul în rândul tinerilor este de peste 15 %, iar criza imobiliară a făcut ca clasa de mijloc să se simtă mai săracă. Stoparea propagandiștilor unui stil de viață nebunesc are sens în acest context. Iar pe rețelele de socializare chinezești au existat multe comentarii în favoarea intervenției moralizatoare a autorităților.

Nu au lipsit însă nici criticile: „Ridicol, guvernul a decis să rezolve problema distribuției veniturilor prin orbirea săracilor pentru ca aceștia să nu-i poată vedea pe cei bogați”, a scris un comentator într-o postare care a primit destul de multă atenție.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Tiktokari