G4Media.ro

Beijingul respinge ancheta serviciilor de informații americane privind originile COVID-19, catalogând-o drept…

Foto: Institutul de virusologie din Wuhan, China / Sursa: Facebook

Beijingul respinge ancheta serviciilor de informații americane privind originile COVID-19, catalogând-o drept „politică și falsă” și cere Washingtonului „să înceteze cu atacul și calomnia la adresa Chinei”

Beijingul a respins duminică o anchetă a serviciilor de informaţii americane publicată vineri asupra originii pandemiei de COVID-19, numind-o „politică şi falsă”, în timp ce a cerut Washingtonului „să înceteze să atace” China, relatează France Presse, citată de Agerpres.

„Indiferent de câte ori este publicat acest raport şi de numărul de versiuni inventate, nu poate schimba natura în întregime politică şi falsă a acestui raport”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Wang Wenbin.

China şi-a exprimat deja opoziţia fermă faţă de constatările iniţiale publicate în raportul de sinteză la sfârşitul lunii august, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Faptul că agenţiile de informaţii au fost implicate în cadrul eforturilor de urmărire a originii este „dovada convingătoare” a politizării, potrivit comunicatului, îndemnând de asemenea Statele Unite să oprească „atacul şi calomnia la adresa Chinei”.

Documentul publicat vineri este o nouă versiune a raportului top-secret predat preşedintelui SUA la sfârşitul lunii august, care a acordat serviciilor de informaţii 90 de zile pentru a-şi „dubla eforturile” şi explica originea pandemiei.

Potrivit documentului, fără noi date, agenţiile de informaţii nu vor putea judeca dacă virusul a apărut prin transmitere de la animale sau scăpat din laborator.

El adaugă că cooperarea Chinei va fi probabil necesară pentru a ajunge la o evaluare concludentă a originilor virusului, subliniind totodată că Beijingul continuă să „împiedice ancheta mondială”.

Potrivit teoriei „scurgerii de laborator”, virusul s-a răspândit de la un centru de cercetare din Wuhan, oraşul în care a fost raportată pentru prima dată contagiunea.

Această teorie a fost respinsă de China în mod repetat.

Beijingul a fost îndemnat să ia în considerare o nouă investigaţie cu privire la originile pandemiei după vizita întârziată şi extrem de politizată a unei echipe de experţi internaţionali de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care nu a reuşit să stabilească modul în care s-a declarat virusul.

Însă oficialii chinezi au rezistat cererilor, susţinând că acestea sunt motivate politic.

În august, Biden a declarat că China ascunde „informaţii esenţiale” despre originea COVID-19, adăugând că responsabilii chinezi depun eforturi pentru a bloca accesul anchetatorilor internaţionali.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. China apara comunismul precum religia pe Dumnezeu.

 2. Pe de alta parte AURolacul romanesc nu a avut niciodata in 2 ani de zile nici un repros la adresa Chinei si a laboratoarelor Wuhan.
  Nici PSD nici AUR nu au adresat nimic in privinta Chinei si a dezastrului provocat.

  • A, si sa nu uit: 90% din bunurile de consum provin din China dar hei, occidentul vrea sa ne faca piata de consum.
   Toti AURolacii pesedisti cumpara usturoi si slapi din China dar e de vina Franta.
   Dupa 30 de ani de chinezisme, China e OK.
   Toate iconitele si cruciulitele vandute de BOR pe langa manastiri sun made in China dar China e OK, Germania e de vina.

 3. Mititeii…🤕nici usturoi nu au mâncat…nici gura nu le miroase!
  Le vine randul…e doar o chestiune de timp până aflam adevărul…Dar nici ,, sponsorii” nu doresc asta…🤕 Normal, că nimeni nu dorește …O sa aflăm cu surprindere cine sunt aia care au finanțat programele…😥

 4. Pai normal sa nu recunoasca, ca ,,le-a scapat,,. Din acel moment sunt nevoiti sa plateasca depagubiri statelor afectate de pandemie sume enorme, cerute de altfel.