G4Media.ro

Beijingul acuză Washingtonul de „manipulare”, după ce SUA a publicat un raport…

Sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Beijingul acuză Washingtonul de „manipulare”, după ce SUA a publicat un raport cu privire la o accelerare a arsenalului nuclear chinez: „Raportul publicat de Pentagon ignoră faptele şi este plin de prejudecăţi”

China denunţă joi o „manipulare” a Statelor Unite, în urma publicării miercuri a unui raport al Pentagonului care anunţă o accelerare a programului nuclear chinez, relatează AFP, citată de News.ro.

Departamentul american al Apărării estimează în acest raport că Beijingul poate lansa rachete balistice înarmate cu focoase nucleare de pe uscat, de pe mare şi din aer.

China ar putea să dispună de „700 de focoase nucleare până în 2027”, se arată în acest raport anual al Pentagonului privind capacităţile militare chineze.

„Probabil că Beijingul caută să se doteze cu cel puţin 1.000 de focoase nucleare până în 2030, un ritm superior ritmului şi volumului estimat în 2020”, se arată în raport.

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a acuzat, în replică, Statele Unite de faptul că încearcă să „tragă de păr” ipoteza unei ameninţări chineze.

„Raportul publicat de Pentagon, la fel ca cele dinainte, ignoră faptele şi este plin de prejudecăţi”, a declarat presei Wang Wenbin.

El a denunţat o „manipulare” a Washingtonului.

Chiar şi cu 1.000 de focoase nucleare, arsenalul chinez ar fi departe să egaleze arsenalele Statelor Unite sau Rusiei, care deţin, numai ele două, peste 90% din armamentul nuclear mondial.

Statele Unite deţin 5.550 de foacoase, iar Rusia 6.255, potrivit unor estimări ale Institutului Internaţional de Cercetarea Păcii din Stockholm (SIPRI).

Sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. @Redacția G4Media uite va dau eu o informație de breaking News proaspătă , invazia Taiwanului de către China este iminentă.
    Pentru sursa:
    http://cpc.people.com.cn/n1/2021/1102/c64094-32270966.html