G4Media.ro

Beculețele de Crăciun se aprind joi pe arterele principale și în parcurile…

Sursa foto: Facebook Nicușor Dan

Beculețele de Crăciun se aprind joi pe arterele principale și în parcurile din Sectorul 6 / Sud-vestul Capitalei, iluminat de sărbători cu nu mai puțin de 600.000 de leduri

Beculeţele de Sărbători se aprind, joi, pe arterele principale din Sectorul 6 şi în parcuri, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Nu mai puţin de 600.000 de leduri vor lumina bulevardele Iuliu Maniu, Timişoara, Drumul Taberei, Geniului, Constructorilor, şoseaua Cotroceni, şoseaua Grozăveşti şi strada Sibiu.

De asemenea, parcurile Marin Preda, Crângaşi, 9 Mai, Nicolae Filimon, Timişoara nr. 10, Constantin Brâncuşi, Tudor Vladimirescu, Păcii, Drumul Taberei şi Intrarea Drumul Taberei nr. 2 vor fi transformate în „tărâmuri de poveste”.

Şapte copii, cu vârste între 7 şi 14 ani, cu „poveşti deosebite de viaţă”, vor apăsa pe butonul ce aprinde iluminatul festiv din Parcul Drumul Taberei, în compania primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Prima ediţie a târgului de Crăciun „West Side Christmas Market” se deschide joi în acest parc. Târgul va avea loc zilnic, până pe 26 decembrie, între orele 12.00 – 20.00, iar intrarea este gratuită. Vizitatorii sunt rugaţi să aibă la ei certificatul verde.

Bradul natural înalt de 8 metri, împodobit cu fulgi de nea, steluţe şi leduri cu motive de sărbătoare va fi amplasat în ghiveci, în mijlocul târgului, iar la finalul Sărbătorilor va fi replantat, alături de ceilalţi brăduţi ce vor decora tabloul de poveste.

Un Moş Crăciun înalt de cinci metri va completa peisajul, alături de alte personaje fantastice. Punctul de atracţie va fi patinoarul amenajat în cuva lacului, ce măsoară 1.000 mp. O oră de dat pe gheaţă va costa 10 lei, iar seria de două ore – 20 de lei. În weekend tariful va fi de 25 de lei. Cei care nu au patine le vor putea închiria cu 15 lei.

De la târg nu vor lipsi vinul fiert, turta dulce, cozonacii, plăcintele şi alte bucate tradiţionale savuroase. De asemenea, 30 de căsuţe împodobite vor fi deschise pentru cei dornici să achiziţioneze cadouri. Meşterii vin cu noua colecţie de globuri pictate manual, clopoţei, coroniţe, decoraţiuni şi ornamente pentru brad.

Autoritatea locală va mai deschide joi alte două târguri – unul în zona Sir şi altul în parcarea aflată vizavi de Piaţa Crângaşi, unde, pe lângă căsuţe din lemn, va fi amenajat şi un restaurant cu bucate tradiţionale. Accesul este liber, fără taxă.

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Daca se fac atatea lucruri bune in sectorul 6, se poate sa fie interzisa comercializarea materialelor pirotehnice asurzitoare, in genul celor cu care am fost terorizati anul trecut?
    Trebuie doar sa-si faca treaba politia in piete. Atat.

    • Eu stau in S6 si nu imi dau seama la ce lucruri bune te referi ca se fac…. chiar nu imi dai seama, poate sunt orb, poti sa-mi explici?