G4Media.ro

Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar în dosarul în care…

Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de deturnarea fondurilor Operei de la Iași și din București

Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de deturnarea fondurilor Operei de la Iași și din București. De asemenea, procurorii au dispus control judiciar și pentru alte 10 persoane din dosar.

Context

27 percheziții au loc luni dimineață într-un dosar cu fraude economice în care principala vizată este Beatrice Rancea, actuala directoare a Operei Române din Iași și fosta directoare a Operei din București.

Conform surselor G4Media, procurorii suspectează că din anul 2014 s-ar fi constituit și ar fi acționat în Iași și București un grup infracțional organizat condus de Beatrice Rancea, grup la care ar fi aderat ulterior și alte persoane.

Membrii grupului sunt suspectați că au acționat în scopul de a obține sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul de stat, în speță de la bugetul Ministerului Culturii, au mai explicat sursele citate.

Acțiunile acestora ar fi vizat delapidarea, în diferite moduri, a subvențiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naționale București și a Operei Naționale Române Iași. Concret, au mai explicat sursele G4Media.ro, scopul a fost cel al obținerii unor sume mari de bani din bugetul instituțiilor de cultură pentru interesele proprii.

Ministerul Culturii a confirmat într-un comunicat perchezițiile de la Iași și a anunțat că va pune la dispoziția procurorilor toate documentele cerute: ”Referitor la perchezițiile care au avut loc, astăzi, la Opera Națională din Iași, vă informăm că Ministerul Culturii va pune la dispoziția DIICOT, la solicitarea acesteia, toate documentele necesare, va coopera cu instituțiile de control ale statului și va răspunde oricăror solicitări legale, necesare pentru bunul mers al anchetei”.

Autoritățile au ridicat documente și de la firma creatoarei de modă Doina Levintza, sub suspiciunea că erau decontate costume care în realitate nu ar fi fost livrate Operei, potrivit unor surse oficiale.

sursa foto: InquamPhotos\George Calin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Madam, varsă tot !

 2. Din 2014…
  Adevarule c anu putem sti sigur, apucaturile nu apar asa, peste noapte. Sunt sigur ca a mai avut laba si in alte borcane de miere, dar acum a fost prinsa. Si imi place exprimarea „GIO la care au aderat ulterior si alte personae”, ca doar nu or fi fraiere sa nu profite.

  Ce viata e la stat…

  Desigur, se poate argumenta acum ca vor plati pentru aceste nelegiuiri, dar sincer, ma astept ca to’arasha Bea sa aiba spate si sa scape lejer – poate nu de tot, dar cu pedeapsa subtirica – ca multi alti „sefi” de la stat, dar restul „care au aderat ulterior” sa plateasca si pentru ea.

  Genul de persoane ca ea nu prea vad mult timp inchisoarea pe dinauntru.

 3. Tara hoților.

 4. ZICI BUGETAR, ZICI HOȚ!

 5. Mo excitat Beatrice….prea bunaciune