G4Media.ro

BBC: Boris Johnson va abandona acordul pentru Brexit și va încerca să…

BBC: Boris Johnson va abandona acordul pentru Brexit și va încerca să provoace anticipate dacă Parlamentul nu aprobă proiectul de retragere din UE

Guvernul va renunța la acordul pentru Brexit și va încerca să provoace alegeri parlamentare anticipate, dacă legislativul de la Londra nu aprobă proiectul și votează în schimb calendarul pentru trecerea în legislație a prevederilor acestuia, potrivit BBC.

O sursă din Downing Street 10 a declarat că, dacă programul ar fi respins și dacă Uniunea Europeană a confirmat o amânare a Brexitului după 31 octombrie, atunci se impun alegeri generale.

Această sursă a declarat pentru BBC: „Nu vom pierde alte luni cu acest Parlament”.

Însă parlamentarii opoziției au numit această amenințare drept un „șantaj copilăresc”.

Acordul pentru Brexit a fost publicat luni noaptea, iar acum parlamentarii britanici îl dezbat, fiind așteptat ca în cursul serii să îl voteze.

Camera Comunelor va avea marţi seară două voturi privind Brexitul. Guvernul lui Boris Johnson a cerut un vot asupra legii privind acordul de retragere din UE (Withdrawal Agreement Bill) convenit cu UE săptămâna trecută. Acest acord trebuia să fie votat sâmbăta trecută, vot care însă a fost amânat prin adoptarea unei moţiuni care cere ca mai întâi să fie adoptată legislaţia privind Brexitul.

Votul asupra legii privind acordul de retragere va fi urmat de un vot asupra calendarului adoptării legislaţiei aferente.

Parlamentarii opoziţiei susţin că în mod normal parlamentul ar avea nevoie de aproximativ zece zile pentru a examina o lege de o asemenea anvergură – legea privind acordul de retragere are 115 de pagini – şi afirmă că Johnson le cere să sprijine un „Brexit în orb”.

În schimb, Boris Johnson cere ca procesul să fie grăbit pentru ca Brexitul să fie pus în practică pe 31 octombrie. „Publicul nu doreşte nicio altă amânare, nici liderii europeni nu doresc şi nici eu”, a spus Johnson, care, după ce sâmbătă Camera Comunelor a amânat votul asupra acordului privind Brexitul, s-a văzut nevoit să ceară Uniunii Europene o nouă amânare a Brexitului, deşi anterior promisese că nu o va face.

Sursa foto: Facebook / Boris Johnson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Joacă bine dl. Johnson! Felicitări lui și echipei! Rar mai vezi atâta determinare și consecvență , iar rezultatele dorite nu vor întârzia să apară.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.