G4Media.ro

Bătălia pentru turiștii britanici. Hotelierii spanioli oferă turiștilor teste gratuite pentru COVID-19/…

Bătălia pentru turiștii britanici. Hotelierii spanioli oferă turiștilor teste gratuite pentru COVID-19/ Londra a impus carantină de două săptămâni călătorilor care se întorc din Spania

Un test pentru COVID-19 pe cheltuiala hotelierilor spanioli de efectuat imediat înainte de plecarea spre țara de origine. O modalitate de a convinge turiștii, în special britanici, de a nu evita Spania. Inițiativa a fost lansată de Asociația hotelierilor spanioli (CEHAT), transmite Euronews, citată de Rador

Anunțul a venit la câteva zile după decizia Londrei de a impune carantină de două săptămâni călătorilor care sosesc din Spania. O mișcare potențial devastatoare pentru turism, dar primită pozitiv de șeful Centrului spaniol de alertă și urgență sanitară, Fernando Simón.

„Faptul că Marea Britanie cere carantină pentru călătorii care provin din Spania este, într-un fel, un avantaj, deoarece descurajează persoanele care vin din Marea Britanie”, a spus Simón.

Cei care sperau la o scutire de la carantină pentru Baleare și Canare au fost dezamăgiți: și călătorii provenienți din două dintre principalele destinații turistice spaniole vor trebui să respecte carantina.

Londra i-a invitat pe cetățenii săi să evite toate călătoriile neesențiale în Spania, inclusiv insulele: avertizarea guvernului, printre altele, invalidează toate asigurările de călătorie.

O decizie criticată de premierul spaniol Pedro Sanchez: „Insist asupra faptului că, înainte de a ne pune unii împotriva celorlalți, trebuie să încercăm să găsim un echilibru, în Spania 62% din noile infecții sunt concentrate în două regiuni, celelalte zone sunt sigure, incidența acumulată este mai mică decât media europeană”.

În timp ce situația este încă sub control în cea mai mare parte a țării, Catalonia și Aragon au fost înregistrat cifre îngrijorătoare în ultimele zile. Pe lângă Regatul Unit, Belgia și Franța și-au invitat cetățenii să evite călătoriile neesențiale în Spania.

Sursa: Euronews/ Rador/ Traducerea: Oana Avram

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. grecii , se aude?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.