G4Media.ro

Bătălia pentru Bahmut s-a transformat într-un „festival al măcelului pentru ruși”, spune…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Bătălia pentru Bahmut s-a transformat într-un „festival al măcelului pentru ruși”, spune un general american de rang înalt

Aproximativ 6.000 de mercenari ai grupului Wagner luptă în orașul Bahmut din estul Ucrainei, a declarat miercuri generalul Mark Milley, șeful Statului Major interarme, în fața legislatorilor americani, potrivit CNN.

„Ei desfășoară operațiuni de luptă chiar acum în Bahmut în principal. Este vorba probabil de aproximativ 6.000 de mercenari reali și poate încă 20 sau 30.000 de recruți pe care îi primesc, dintre care mulți provin din închisori”, a declarat Milley în fața Comisiei pentru forțele armate din Camera Reprezentanților, alături de secretarul american al apărării, Lloyd Austin. „Și ei suferă o cantitate enormă de pierderi în zona Bakhmut; ucrainenii le provoacă o mulțime de morți și distrugeri acestor tipi”.

Bătălia pentru Bakmut s-a transformat într-un „festival al măcelului” pentru ruși, a spus Milley.

„Ucrainenii realizează o apărare de zonă foarte eficientă, care s-a dovedit a fi foarte costisitoare pentru ruși. De aproximativ 20, 21 de zile, rușii nu au făcut niciun fel de progres în Bakmut și în jurul acestuia”, a spus el. „Așadar, este un festival de măcel pentru ruși. Sunt măcelăriți în apropiere de Bakmut, iar ucrainenii au luptat foarte, foarte bine.”

Șeful companiei militare private rusești, Evgheni Prigojin, a declarat într-un mesaj audio, miercuri, că bătălia pentru oraș „a distrus deja practic armata ucraineană”, dar a adăugat că și Wagner a fost „destul de lovit”.

Milley s-a adresat, de asemenea, aliaților Rusiei: China, Rusia și Iranul „se apropie tot mai mult” și vor fi o problemă persistentă în anii următori, a spus Milley.

El a spus că este preocupat de „orice coerență și coeziune între Rusia și China” și că cele două țări „se apropie tot mai mult”.

„Nu aș numi-o o adevărată alianță deplină în adevăratul sens al acestui cuvânt, dar îi vedem [Rusia și China] apropiindu-se mai mult, iar acest lucru este îngrijorător”, a spus Milley. „Și apoi, dacă adăugați și Iranul… aceste trei țări împreună vor fi problematice pentru mulți ani de acum încolo, cred eu, în special Rusia și China, din cauza capacității lor.”

Săptămâna trecută, liderul Chinei, Xi Jinping, s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin la Moscova. În ultimele săptămâni, China a încercat în mod repetat să se prezinte ca un broker de pace, reiterându-și apelurile pentru încetarea focului și pentru discuții de pace într-un document de poziție cu formulări vagi publicat luna trecută. Țările occidentale au privit intențiile Beijingului cu suspiciune profundă, iar șeful NATO a declarat că alianța a văzut „unele semne” că Rusia face presiuni asupra Chinei pentru a oferi ajutor letal.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Rusii: „Totul decurge conform planului.” Care plan? Planul de exterminare a barbatilor rusi?

  • Cum altfel și-ar putea realiza uzina „Lada” planul cincinal?!
   Sau fabrica de haine din blană de șobolan siberian?!

 2. Ia explica, rusule, de ce nu e Rusia ta in stare sa captureze Bahmut, dupa 9 luni de asediu?

 3. …zise troll-ul rus

 4. Asa e, toti amaratii aia de soldati rusi sunt macelariti acolo doar pentru slava lui putin. Spre deosebire de soldatii ucraineni care mor acolo pentru tara lor.

 5. 2. ucrainienii/institutele zic că rușii au avansat…pe cine mai credem?
  2. prețul plătit pentru a ține o ruină este însă imens…acum o lună deja nu se mai justifica…acum nu mai au unde sa se adăpostească și procentul pierderilor este demn de filme horror

  • Dar pretul pentru a o lua cum e? !!
   Sau pentru talhari merita riscul, mai ales daca proprietarii sunt indemnati sa nu se opuna…
   Pretul pentru a tine o ruina care este proprietatea ta, poate sa merite, pentru ca altfel ramai pe drumuri tu si toti urmasii tai, sau devii tu si urmasii tai, sluga alora care vor s-o treaca pe numele lor.