G4Media.ro

Baschetbalistul american căsătorit cu o româncă, este vizat de naționala de baschet…

Sursa foto: Facebook / Tyrus McGee

Baschetbalistul american căsătorit cu o româncă, este vizat de naționala de baschet / ”Are cetăţenia română de aproape doi ani, prin căsătorie, şi ne dorim să-l avem la naţională

Americanul Tyrus McGee de 30 de ani este dorit la naționala de baschet a României, a anunțat președinta Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.

”Am vorbit cu antrenorul naţionalei, Dragan Petricevici, care a luat contact cu jucătorul. Este în vizorul nostru şi suntem în faza documentelor. El are cetăţenia română prin căsătorie, de aproape doi ani, are şi copii români, a aşteptat opt ani pentru cetăţenie, pe sistemul legislaţiei vechi de la noi. La nivelul federaţiei am început un recensământ al jucătorilor români sau cu cetăţenie dobândită din Diaspora. Ne-a sprijinit şi FIBA, cu <harta> acestor jucători şi îi vizăm pentru toate nivelurile de loturi naţionale, de la 12 ani. Cred că este o strategie de bun augur pentru viitorul baschetului românesc”, a declarat Carmen Tocală, pentru News.ro.

McGee joacă în acest sezon la Hereda San Pablo Burgos, echipă care cucerea trofeul Basketball Champions League în 2020.

Baschetbalistul american are o carieră impresionantă în campionate puternice de pe continent, el trecând pe la formaţii din Spania, Italia, Turcia, Franţa sau Israel.

Dacă îşi va da acordul pentru a juca în naţionala României, Tyrus McGee se va alătura altor trei americani naturalizaţi, doi de la campioana U BT Cluj – Giordan Watson şi Patrick Richard, respectiv unul de la vicecampioana CSM Oradea – Kris Richard.

Sursa foto: Facebook / Tyrus McGee

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. We were kings and stuff! Ugabunga!

 2. E deja a treia oara cand vad aceeasi greseala gramaticala in titlu, voi chiar sunteti agramati? „Baschebalistul XY ” e fara virgula (clar, sper), „Americanul XY” e tot fara virgula (inceputul primului paragraf), dar „Baschetbalistul american, XY” e cu virgula? Era cu virgula daca spuneati „XY, baschebalistul american, bla bla”. E varza in capul editorului si/sau corectorului, un pic penibil.

  Va mai dau si alte versiuni corecte de titlu, poate pricepe careva?
  Baschetbalist casatorit cu o romanca, vizat de…
  American casatorit cu o romanca, vizat de…
  Baschetbalist american casatorit cu o romanca, vizat de…
  Baschetbalistul american casatorit cu o romanca este vizat de… (daca e prima mentionare a baschetbalistului, cum e cazul in titlu).
  Bla bla, baschetbalistul/XY a castigat meciul. Baschetbalistul american, casatorit cu o romanca, este vizat de… (nu e prima mentionare a baschetbalistului, deci acum „casatorit cu o romanca” e intre virgule)
  Baschetbalistul american XY, casatorit cu o romanca, este vizat de…
  XY, baschetbalistul american casatorit cu o romanca, este vizat de…
  XY, baschetbalist american casatorit cu o romanca, este vizat de…

  Gramatica se bazeaza pe logica, iar undeva la voi logica lipseste.

  • Calitatea exprimării a scăzut mult pe acest site și in general in presa românească. Greșelile gramaticale și de exprimare sunt prezente în aproape toate articolele de pe site, începând chiar din titlu.

 3. Printul si printesa pe rit nou propagandistic.

 4. Bataie mare pentru si pornhub cica il vrea pe tanarul cuplu pentru rubrica blacks on blondes…

 5. Povestea clasica, romanca punand ochii pe un afro, combinand utilul (banii) cu placutul (sexul). Romancele au ochi buni, pragmatici, sunt foarte „apreciate” in lumea larga…

 6. bunicii vor plange

 7. la 30 de ani esti pensionar/fosila in baschet, e nevoie de tineri si de talente, baiatul e slabutz si uzat, chiar avem tinere talente crescute in acest sport, unii sunt recrutati sa studieze si sa joace in SUA de la varste fragede (16 ani !), fata de fosila din articol cu „cariera” in spania si franta (lol) la baschet in echipe no-name????? (2nd lol)

  nush care e faza acestui articol de promovare a unui mai.mutoi su.b.u.man si a unei cur.v.e ra.pa.noase de centu.ra, la noi nationalele se fac la oha., era de bun simt sa iei un roman baschetbalist din state (daca nu aveam talente in Romania, dar avem), nu un mai.mu.toi, nu suntem tara de ma.ca.ci deci nu ne reprezinta si nu ne poate reprezenta, bani publici irositi pe jucatori straini, in timp ce ai nostri sunt recrutati de mici de „talent scouts” si pleaca cu bursa afara, in timp ce noi angajam fosilele altor tari