G4Media.ro

Bardella, președintele Partidului Reunirea Națională, îi reproșează lui Kylian Mbappe comentariile electorale/…

Sursa foto: x.com/ Kylian Mbappé @KMbappe

Bardella, președintele Partidului Reunirea Națională, îi reproșează lui Kylian Mbappe comentariile electorale/ Fotbalistul a îndemnat tinerii să voteze împotriva „extremelor” la alegerile parlamentare din această lună

Președintele Partidului Reunirea Națională, Jordan Bardella, l-a criticat marți pe fotbalistul vedetă Kylian Mbappe pentru apelul său către tineri de a vota împotriva „extremelor” la alegerile parlamentare din această lună, scrie Reuters.

„Am mult respect pentru fotbaliștii noștri, fie că este vorba de Marcus Thuram sau Kylian Mbappe, care sunt icoane ale fotbalului și icoane pentru tineret … Dar trebuie să-i respectăm pe francezi, trebuie să respectăm votul tuturor”, a declarat Bardella la televiziunea CNews.

„Când ai norocul de a avea un salariu foarte, foarte mare, când ești multimilionar … atunci sunt puțin jenat să văd acești sportivi … să dea lecții unor oameni care nu se mai pot descurca, care nu se mai simt în siguranță, care nu mai au șansa de a trăi în cartiere supraprotejate de agenți de securitate”, a mai spus el.

Căpitanul Franței, Mbappe, care se bucură de o popularitate uriașă, a declarat duminică, în timpul unei conferințe de presă în ajunul meciului de deschidere al Franței la Euro 2024, că „extremele bat la ușile puterii”.

Atacantul Marcus Thuram îi îndemnase anterior pe oameni să „lupte zilnic” pentru a împiedica Partidul Reunirea Națională (RN) al lui Bardella să ajungă la putere.

Mbappe nu a numit RN, dar a spus că susține aceleași valori și poziții ca Thuram.

„Kylian Mbappe este împotriva opiniilor extreme și împotriva ideilor care divizează oamenii. Vreau să fiu mândru să reprezint Franța, nu vreau să reprezint o țară care nu corespunde valorilor mele, sau valorilor noastre”, a declarat Mbappe.

Acest apel a rezonat cu unii tineri din vechiul cartier al lui Mbappe, o suburbie defavorizată a Parisului, dar a fost imediat criticat de RN.

Bardella vorbea la o zi după ce Franța a câștigat meciul de deschidere a Euro 2024, în care Mbappe a suferit o fractură de nas.

Partidul eurosceptic și anti-imigrație al lui Bardella are prima sa șansă reală de a câștiga puterea națională în scrutinul din 30 iunie și 7 iulie. Sondajele de opinie au plasat în mod constant RN pe primul loc de la decizia șocantă a președintelui Emmanuel Macron din această lună de a dizolva parlamentul.

Între timp, președintele Federației Franceze de Fotbal, Philippe Diallo, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la cantonamentul echipei din Germania, că jucătorii sunt liberi să își exprime opinia. El a îndemnat partidele politice să nu folosească aceste comentarii în beneficiul lor.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...