G4Media.ro

Bărbatul care l-a rănit pe Fico spune că nu a vrut să-l…

Sursa foto: Captură video – Twitter / Concerned Citizen

Bărbatul care l-a rănit pe Fico spune că nu a vrut să-l omoare, îşi regretă fapta şi vrea să-i ceară scuze. Juraj Cintula îi reproşează desfiinţarea biroului procurorului special, atacarea presei, oprirea ajutorului militar destinat Ucrainei şi politica sa faţă de UE

Bărbatul acuzat de atacarea şi rănirea gravă a premierului slovac Robert Fico, poetul Juraj Cintula, şi-a motivat politic gestul, printr-un dezacord cu politica Guvernului, declarând că nu a vrut să-l omoare şi că îşi regretă gestul, relatează AFP, conform News.ro.

Robert Fico a fost împuşcat cu patru gloanţe săptămâna trecută, în timp ce-şi saluta susţinătorii, după o reuniune delocalizată a Guvernului laHandlova, un oraş situat în centrul Slovaciei.

El a fost operat de două ori într-un spital, în oraşulBanska Bystrica, unde este îngrijit în continuare.

Starea sa era joi ”gravă, dar stabilă”, potrivit spitalului.

Atacatorul, identificat de presa slovacă ca fiindJuraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat imediat de gărzile de corp ale lui Robert Fico.

Sâmbătă, un tribunal l-a plasat în detenţie preventivă cu privire la tentativă de omor cu premeditare.

”La interogatoriu, el a declarat că nu era de acord cu politica Guvernului actual”, se arată într-o hotărâre întocmită sâmbătăă de către judecătorulRoman Puchovsky,

ATACATORUL VREA SĂ-I PREZINTE SCUZE LUI FICO

Documentul a fost transmis AFP sub formă anonimizată prin e-mail de către o purtătorare de cuvânt a Tribunalului Penal specializat din Pezinok, la nord-est de Bratislava, unde atacatorul a comăpărut sâmbătă, Katarina Kudjakova.

Atacatorul reproşează Guvernului lui Robert Fico desfiinţarea biroului procurorului special, atacuri împotriva presei, oprirea ajutorului militar destinat Ucrainei şi politica sa faţă de Uniunea Europeană (UE).

El a ”repetat că nu voia să-l ucidă pe (Robert Fico), ci că voia să-l rănească şi să-i facă rău sănătăţii, că a ţintit în partea de jos a torsului şi că, în opinia sa, l-a împuşcat în partea de jos a torsului”, scrie judecătorul.

”El îşi dă seama că a acţionat într-un mod întru totul inadmisibil, că nu ar fi trebuit să rănească victima. El ar fi trebuit să-i dea cartea pe care a pregătir-o pentru el”, scrie el.

Potrivit judecătorului, bărbatyl şi-a regretat fapta şi vrea să-i prezinte scuze premierului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „îi reproşează desfiinţarea biroului procurorului special, atacarea presei, oprirea ajutorului militar destinat Ucrainei şi politica sa faţă de UE”

    fapta regratabila, cerinte absolut normale in secolul in care traim

  2. Blat de campanie, de fapt ala e idolul lui . Pistol cu bile.