G4Media.ro

Banca Mondială: Pandemia COVID-19 a provocat cea mai mare criză economică din…

Banca Mondială: Pandemia COVID-19 a provocat cea mai mare criză economică din ultimii 150 de ani

Economia mondială se va contracta cu 5,2% în acest an, a estimat luni Banca Mondială, subliniind că pandemia de COVID-19 a avut un impact „rapid şi masiv” în pofida măsurilor de asistenţă financiară fără precedent, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Este vorba de „cea mai profundă” recesiune de la Al Doilea Război Mondial, iar numărul de ţări care vor ajunge în recesiune în acest an face să se contureze cea mai gravă criză din ultimii 150 de ani, potrivit instituţiei.

Numărul persoanelor ameninţate de sărăcie extremă, în acest context, se ridică la 70 până la 100 de milioane, subliniază Banca Mondială.

Aceste previziuni indică daune economice şi mai mari faţă de estimările din aprilie ale Fondului Monetar Internaţional, care a evocat o contracţie globală de 3% în 2020.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce criza nene ca ne zice Catu ca noi am redevenit tigrul Europei de pe vremea analfabetei, se si vede la angajarule la stat, bugetarii prospera, cumuleaza tot felul de venituri, pnl angajeaza pe capete neamuri si apropiati de partid, pensiile speciale vor creste …deci despre ce criza vorbiti? Mergeti la vot si votati iar psd si pnl sa continue sa ne fie ca in ultimii 30 de ani

  2. Nu pandemia a provocat…. ci incapatanarea asta cu distantarea sociala.

  3. Nu pandemia a provocat, ci prostia și indolența guvernelor care nu au fost pregatite pentru ea.
    Virusul este parte din natuă și așa cum nu ursul provoacă pagubele, cât mai degrabă omul îi invadează habitatul, așa și cu virusul.

  4. „Sclavia Globala Continua… „

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.