G4Media.ro

Banca Gazprom și trei televiziuni rusești intră sub sancțiuni SUA/ Se suspendă…

Banca Gazprom și trei televiziuni rusești intră sub sancțiuni SUA/ Se suspendă licențele exporturilor de materiale nucleare speciale în Rusia/ Americanii nu mai pot da consultanță financiară rușilor

Banca Gazprom, exportatorul de gaze rusesc, și trei televiziuni apropiate Kremlinului intră sub sancțiuni SUA, anunță BBC, în urma întâlnirii G7. De asemenea, Comisia de reglementare nucleară a SUA suspendă licențele exporturilor de materiale nucleare speciale către Rusia. Tototdată, americanii nu mai au voie să dea consultanță financiară sau să țină contabilitatea rușilor.

Măsurile luate împotriva executivilor Gazprombank au fost primele care au implicat brațul comercial al gigantului rus al gazelor.

Până acum, SUA și aliații săi au evitat să impună măsuri împotriva băncii exportatorului de gaze, pe fondul temerilor că acestea ar putea duce la penurii de gaze pentru clienții din UE.

Noile restricții de control al exporturilor au fost menite să afecteze în mod direct efortul de război al lui Putin, inclusiv controale asupra motoarelor industriale, motoarelor și ventilatoarelor. În tandem, UE va impune, de asemenea, controale suplimentare asupra produselor chimice care contribuie la efortul militar rusesc, a declarat oficialul.

Casa Albă a mai spus că Comisia de reglementare nucleară va suspenda licențele pentru exporturile de materiale nucleare speciale către Rusia.

Liderii celor mai industrializate șapte economii ale lumii – G7 – au adoptat, de asemenea, o declarație comună în urma unei întâlniri online la care a participat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, transmite BBC. Întâlnirea a avut ca scop un dialog despre cum poate fi ajutată Ucraina mai mult în războiul declanșat de Rusia în 24 februarie.

Context

În aceeași zi de duminică, atunci când a avut loc întâlnirea G7, ambasadorii statelor membre ale UE s-au întâlnit la Bruxelles pentru a discuta cea de-a șasea rundă de sancțiuni economice împotriva Moscovei, care de data aceasta ar trebui să includă o interdicție treptată a importurilor de petrol rusesc.

Tot duminică, cinci lideri mondiali au fost în Ucraina doar duminică, cu o zi înainte de 9 mai, când specialiștii se așteaptă la dezlănțuirea Rusiei în Ucraina. Jill Biden, Justin Trudeau, Baerbel Bas (șefa Parlamentului german), Andrej Plenkovic (premierul Croației) și Gordon Grlic Radman (ministrul de Externe al Croației) au fost duminică în zone de război din țara aflată în a 74-a zi de bombardamente. Citește toate detaliile aici. 

8 mai este ziua în care Europa celebrează sfârșitul războiului, iar URSS și astăzi Rusia, prin falsificarea unor documente, au stabilit ca Ziua Victoriei să fie celebrată în 9 mai, pentru ca sovieticii să aibă o zi proprie de sărbătoare. Vezi de ce aici. 

Specialiștii se așteaptă ca atacurile rușilor să devină și mai brutale începând cu 9 mai, iar unii dintre specialiști au vorbit chiar despre o declarare oficială a războiului în 9 mai, moment în care Vladimir Putin ar putea convoca întreaga armată rusă. Citește detalii aici. 

Mai mult, presa britanică a lansat același scenariu în 3 mai conform căruia Vladimir Putin ar urma să declare, în mod oficial, război Ucrainei în 9 mai, pentru a putea mobiliza complet forțele de rezervă ale Rusiei, în condițiile în care Ucraina continuă să reziste în pofida unor atacuri sălbatice și bombardamente dezlănțuite, neîntrerupte de 74 de zile.

Nu în ultimul rând, Jens Stoltenberg, liderul NATO, a avertizat, într-un interviu pentru cotidianul belgian Le Soir, asupra unor intensificări a bombardamentelor: “Trebuie să ne pregătim pentru ofensiva rusă, pentru o şi mai mare brutalitate, mai multă suferinţă şi chiar o mai mare distrugere masivă a infrastructurii critice şi a zonelor rezidenţiale”. Stoltenberg a precizat însă că NATO nu a văzut nicio schimbare în strategia nucleară a Rusiei.

 

Sursa foto: Wikimedia Commons – Flickr / Gage Skidmore

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. si Ceausescu, cand nu ii placea ce se auzea, bruia „Europa” libera

  • Cap sec, nu exista masmedia sovietica. Exista aparat de propaganda putinist.

  • sanctiunile sunt doar ale SUA, in disperarea lui Biden de a distrage atentia americanilor de la INFLATIE.

   dar UE NU impune sanctiuni gazprom

  • Hopa s-au trezit Postacii Rusiei din etnobotanice, mai devreme plecând ee la partid au dat o tura prin parc, dormeau pe bănci 💩si💦 pe ei, leșinați de la Marijuana, cică o luase de același dealer de unde a cumpărat senatorul care vroia sa bage droguri în Parlament!

   Afumați morți, acum au întrat sa facă propaganda, dar propaganda lor este ieftina deoarece ei sunt niște terminați cu creierele prăjite!

   Cum este vremea în Tiraspol HAUR olacilor?!
   @Motz de 💩, @mihai💩 & @foarte💦

 2. Steagul NATO se va arbora pe Kremlin pana in Octombrie 2022. Starvul Cracanatului langa Steagul NATO

  • @ Aruna
   Am Uitat sa Spun ! Eu Voi Pune Steagul NATO pe Kremlin ! Exact cu aceeasi precizie cand mujicii au pus steagul infam rosu pe Reichstag.

 3. Ceea ce mi se pare destul de sinistru e ca sunt oameni care atât de mult urăsc Occidentul incat ar fi fericiti sa linga cizmele tâlharilor și violatorilor ruși. Aici pe g4 sunt câteva nume care repetă, repetă, repetă aceleași tâmpenii, cu conspirații, cu dictatura occidentului, vai, niște idioțenii patologice.

 4. Problema nu e occidentul , e SUA care a distrus aproape tot orientul mijlociu cu aproximativ 1 milion de morti din cauza interventiilor lor , si apropo e ilegal ca vre-un cetatean american sa fie judecat pt crime de razboi plus ca au recunoscut ca practica tortura. Si asa ca regula de principiu o tara care este in continu razboi de vreo 50 de ani nu e de admirat sau sustinut , nu inteleg cum oamenii inchid ochii la treburile astea.

  • @cca…..probabil ai citit primele articole ale lui carstioiu….n ai aflat ca gaina face pui vii?

  • @gicu , daca ti se pare ca am mintit cu ceva , ma poti contrazice , mai lasa ironiile si treci la subiect.

 5. Nu inteleg cum functioneaza comentariile pe site-ul asta