G4Media.ro

Banca de semințe a Marii Britanii, cea mai mare din lume, protejează…

Banca de semințe a Marii Britanii, cea mai mare din lume, protejează viitoarea biodiversitate a Australiei, după incendiile devastatoare 

Oamenii de știință de la Royal Botanic Gardens, Kew, din Londra ajută la colectarea urgentă de semințe în zonele Australiei devastate de incendiile care au distrus o suprafață cât Grecia. Exemplarele de semințe sunt depozitate la Millenum Seed Bank, un mare congelator subteran, care conține deja 41.000 de specii diferite, fiind cea mai mare bancă de semințe din lume, potrivit unui articol de pe platforma World Economic Forum.

Marea Britanie păstrează în aceste depozite speciale unele dintre cele mai rare exemplare de plante, în cea mai mare bancă de semințe sălbatice din lume.

Millennium Seed Bank (MSB) deține o comoară uriașă de semințe, care acționează ca o „poliță de asigurare” pentru lumea vegetală.

Peste 2,3 miliarde de semințe provenind din 190 de țări sunt depozitate în recipiente din sticlă etanșe stivuite în congelatoare uriașe la -20 °C și pot fi folosite pentru a crește o nouă generație de plante în anii următori. În prezent, aici sunt păstrate semințe din 41.000 de specii diferite.

Citește integral pe platforma World Economic Forum

Sursa foto: Facebook Kew Gardens

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.