G4Media.ro

Băiatul de 9 ani abandonat de mamă în spital, preluat de urgenţă…

Sursa foto: Unsplash / Alexander Grey

Băiatul de 9 ani abandonat de mamă în spital, preluat de urgenţă în plasament de Protecţia Copilului / Mama l-ar fi lăsat părăsit voluntar în incinta spitalului de pediatrie din Galați după ce ar fi fost în vizită la fiica de 8 ani

Băiatul de 9 ani abandonat de mamă, pe 17 februarie, în Spitalului de Pediatrie „Sfântul Ioan” din Galaţi a fost preluat în plasament de Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DJASPC), împreună cu sora sa, în vârstă de 8 ani, transmite Agerpres.

Potrivit informaţiilor făcute publice de DJASPC Galaţi, măsura este una cu caracter temporar şi a fost luată ca urmare a faptului că, după ancheta efectuată, inspectorii Direcţiei au constatat că „părinţii nu le pot asigura minorilor cele mai elementare condiţii de trai, îngrijire şi educare”.

Pe 17 februarie, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi au fost sesizaţi, prin apel SNUAU 112, de către un bărbat din municipiul Galaţi cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 39 de ani, din Galaţi, concubina lui, l-ar fi lăsat nesupravegheat pe fiul lor minor, în vârstă de 9 ani, în incinta Spitalului de Pediatrie „Sfântul Ioan”, potrivit unui comunicat de presă remis pe 18 februarie de IPJ.

„Din verificările efectuate de poliţişti, aceştia au stabilit că cele sesizate se confirmă, în sensul că femeia, aflându-se la programul de vizită medicală în cazul fiicei sale, în vârstă de 8 ani, împreună cu minorul de 9 ani, ar fi părăsit în mod voluntar unitatea medicală şi l-ar fi lăsat pe acesta din urmă în incinta spitalului, arată sursa citată. Ulterior, bărbatul s-a prezentat la sediul Spitalului de Pediatrie ‘Sfântul Ioan’ din Galaţi, de unde l-a preluat pe fiul minor în vârstă de 9 ani. Poliţiştii continuă cercetările în vederea depistării femeii, clarificării situaţiei de fapt şi luării măsurile care se impun. De asemenea, a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi”, se mai arăta în comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...