G4Media.ro

Azi e ziua protestului ”România vrea autostrăzi”: Zeci de firme și instituții…

Azi e ziua protestului ”România vrea autostrăzi”: Zeci de firme și instituții își opresc activitatea timp de 15 minute, la ora 15.00

Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice au anunţat că participă la protestul ”România vrea autostrăzi” şi întrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00, potrivit News.ro. Protestul, inițiat de un am de afaceri sucevean, s-a întins rapid în toată țara, exprimând exasperarea românilor față de lipsa cronică a investițiilor în infrastructură.

Tot la ora 15.00, omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului, inaugurează, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova.

Protestul ”România vrea autostrăzi”, pe care omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi l-a iniţiat la începutul lunii martie, a adunat zeci de adepţi din întreaga ţară, nu doar din Moldova.

Firme din toate domeniile, care au mii de angajaţi, au anunţat că vineri, 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute întrerup activitatea.

De asemenea, s-au alăturat protestului Consiliul Judeţean Braşov şi mai multe primării, cele mai mari fiind cele din Iaşi, Braşov şi Târgu Jiu, potrivit News.ro.

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă” care construieşte un spital la Bucureşti, protestează, la ora 15.00, în faţa Ministerului de Finanţe.

În plus, s-au alăturat protestului sindicaliştii de la ROMATSA şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS.

Și Sindicatul Naţional Sport şi Tineret – SNST – a anunțat vineri dimineață că se alătură apelului civic lansat pentru a trage un semnal de alarmă faţă de lipsa autostrăzilor din România.

”2.000 de oameni mor anual pe şoselele din România. Câţi ar fi supravieţuit dacă aveam autostrăzi? Noi tot înghiţim şi stăm tăcuţi. Dacă un angajat nu-şi ia leafa în ziua stabilită ce se întâmplă? Sau dacă firmele mele nu virează banii la stat pe data de 25 în fiecare lună? Dar cine răspunde că nu avem autostrăzi? Chiar că suntem luaţi de proşti”, a afirmat Ştefan Mandachi la iniţierea protestului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Asta cu producerea accidentelor din cauza lipse autostrăzilor este o inepție. Se produc suficiente accidente și pe autostrăzi. De fapt cele mai îngrozitoare pe autostrăzi se produc.

  • Să știi că de când s-au inventat autoturismele se tot produc accidente. Propun interzicerea acestora și revenirea la cal și căruță. Cam așa ceva debitezi tu aici.

  • Ba este adevarat, habar nu aveti domnule ce diferenta este intre a conduce pe DN sau pe autostrada.

  • Du-te la spitalul din Slobozia și întreabă medicii de la urgențe cam de când nu au mai avut parte de cazuri nasoale în urma accidentelor de mașini.. răspunsul o să fie: „de când s-a deschis autostrada A2”. Dar… ar putea fi o coincidență, ar putea fi..

 2. Toti protestam contra la toti…De ce nu publicati cati kilometri de autostrada a construit fiecare ministru al transpoturilor pe mandat?

  • Nu „contra la toti”.

   Oamenii cinstiti protesteaza impotriva guvernului psihopat al PSD pentru ca sunt jefuiti in permanenta de acesta, iar jaful ridicat la rang de politica nationala de catre PSD duce la degradarea infrastructurii si a institutiilor.

  • Nici Orban si Tariceanu n-au construit mai mult decat concurenta.

  • contează să ne trezim, să ii tragem la răspundere macar de acum înainte, să nu mai doarmă liniștiți după ce sunt aleși
   Când sunt aleși pentru nemaipomenitul și nemaiîntâlnitul program de guvernare (ceilalți nu au fost votați că nu au avut biblie de guvernare ca PSDu’) trebuie sa fie trași la răspundere!! Daca nu sunt in stare să nu mai vina cu minciuni!!

  • Oricat am trage musca la raspundere, miere precum albina nu va face.

 3. Si bugetarii protesteaza. La ora 15.00 sunt deja plecati de la „munca”.

  • Și PSDul protestează, cel puțin în ultimii doi ani și jumătate nu au făcut niciun km de autostradă sau vreun etaj de spital din miile de super-spitale promise… au redus investițiile la zero, așa în semn de protest că nu sunt mulțumiți de averile strânse deja din banii furați, nu producem suficient pt lăcomia lor
   Poporul român trebuie sa învețe să nu mai ridice nulitățile la putere!

  • Unii dintre ei termină oficial programul la 14, vinerea.

  • Si ungurii protesteaza, pentru ca astazi vor iesi in strada iarasi pentru autonomie teritoriala sub masca aniversarii zilei de 15 martie a maghiarilor de pretutindeni si a Revolutiei de la 1848.

  • De aceea spun ca nu a fost inspirata alegerea acestei zile pentru protestul „Romania vrea autostrazi” pentru ca va fi umbrit si minimalizat din cauza „sarbatorii” etnicilor unguri.

 4. „Protestul” (inclusiv alegerea momentului) este din gamma „ecologica-de-sorginte-stangista/horrordocsa”
  Se protesteaza pt otostrazi ca si cum/cand restul pb ar fi deja rezolvat… sau macar pe cale de a fi ~
  Exact cum „iecologistii” aduna gunoaie si se mai si lauda cu asta… in loc sa planteze paduri.
  sau
  Exact cum se lauda unu, funebru, c-a facut domn’e (re)fo’me in „educatie” punand camere la bac si pochii la gradi, desi realele pb ale invatamantului sunt altele.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.