G4Media.ro

Avocatul Poporului solicită ministrului Sănătăţii efectuarea de noi verificări privind disponibilitatea medicamentului…

Avocatul Poporului solicită ministrului Sănătăţii efectuarea de noi verificări privind disponibilitatea medicamentului Euthyrox pe piaţă

Avocatul Poporului (AP) cere ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să dispună efectuarea de noi verificări privind disponibilitatea Euthyrox pe piaţă, în condiţiile în care pacienţii reclamă în continuare lipsa acestui medicament din farmacii.

Potrivit solicitării postate, miercuri, pe site-ul AP, instituţia cere să i se comunice măsurile întreprinse în vederea rezolvării situaţiei şi pentru a asigura pacienţilor accesul la tratamentul necesar.

Totodată, AP îl roagă pe ministrul Sănătăţii să ia măsurile legale care se impun şi să informeze AP asupra acestora.

AP aminteşte că în 2020 s-a sesizat din oficiu după ce presa a semnalat dificultăţile cu care se confruntă bolnavii cu afecţiuni ale tiroidei, provocate de lipsa Euthyrox, iar ca urmare a problemelor identificate a fost emisă o recomandare către ministrul Sănătăţii de la acea vreme, Nelu Tătaru.

Printr-o adresă din 24 noiembrie 2020, Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDMR) au informat AP că s-au luat măsuri pentru remedierea problemelor privind disponibilitatea Euthyrox, astfel: compania Merck România SRL va dubla cantităţile fabricate pentru lunile ultimului trimestru al anului 2020; s-a demarat suplimentarea necesarului prin autorizarea pentru nevoi speciale pentru concentraţiile de 75 mcg şi 125 mcg pentru produsul cu DCI LEVOTHYROXINUM; ANMDMR a emis trei autorizaţii de import paralel, astfel încât necesarul să fie acoperit şi pe termen scurt prin suplimentarea pieţei din România prin această modalitate, până la stabilizarea stocurilor.

Cu toate acestea, încă se înregistrează discontinuitate în aprovizionarea farmaciilor, în toată ţara, cu acest tip de medicament, arată solicitarea AP.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Momaia casei poporului…Sinistrata asta inca mai este in functie ?

  2. Altă trădătoare și vânzătoare de țară a erei dragnea care ar trebui arestată și averea confiscată.

  3. Pentru Siofor (medicament pentru diabet) când se rezolva? Ca nici ăsta nu se găsește …

  4. Eu înțeleg că g4media a fost mult timp ziarul USR iar acum, când se limitează la a relata obiectiv fapte , supără o parte din oamenii care posteaza. Ce nu înțeleg este reacția total aiurea a acestora. Deci, instituția avocatului poporului întreabă ministerul sănătății cum mai e cu aprovizionarea, ministerul va verifica și va răspunde. E foarte bine ca ministerul să facă din cand in cand verificări. Ce e rău în asta?
    Propun postacilor superproUSR să-și facă propriul ziar în care să scrie în fiecare zi ” miniștrii noștri USR sunt cei mai buni din univers ” Nu cred că asta va fi benefic pentru acești miniștri, dar ei pot să încerce.

  5. sculele tericeanului si dragnettiului PE POZITII !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.