G4Media.ro

Avocatul Poporului anunță că nu a constatat existența vreunui caz de segregare…

Avocatul Poporului anunță că nu a constatat existența vreunui caz de segregare la Școala Ion Neculce din Iași, unde temporar elevii au avut pauze la ore diferite din cauza toaletelor “insuficiente”

“Avocatul Poporului nu a constatat existența vreunui caz de segregare sau discriminare la Școala Gimnazială Ion Neculce din Iași”, a anunțat instituția condusă de Renate Weber. Este vorba despre școala pe care Asociaţia Partida Romilor “Pro Europa” a acuzat-o că ar fi impus pauze la ore diferite pentru elevii romi, pentru a nu interacţiona cu ceilalţi elevi.

Avocatul Poporului a anunțat concluziile anchetei pe care a efectuat-o: “s-a decis de către conducerea ambelor unități școlare instituirea unui decalaj la pauze de 10 min. între clasele pregătitoare de la parter și celelalte clase (primare și gimnaziale) care învață la etaj, pentru optimizarea accesului la grupurile sanitare, întrucât în școală este amenajat doar un grup sanitar alcătuit din 4 cabine pentru fete și 4 cabine pentru băieți într-o latură a clădirii și în altă latură un alt grup sanitar alcătuit din 2 cabine pentru fete, insuficiente pentru numărul elevilor din aceasta unitate de învățământ, însă ulterior s-a renunțat la această măsură”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Ciorbea si cu lupa la el vedea invers.
  Interesul Avocatului Poporului e sa NU faca nimic de TOȚI banii pentru că tot pe ăia-i primeste daca face. Ba s-ar putea sa primeasca ceva personal daca _nu_ face!
  O sinecura și atât… am auzit ca au angajat si fotbalisti acolo la ei… diploma de absolvent la drept primești si daca stii sa bați… mingea

 2. Bine ca avocatii poporului roman isi fac griji si constata nereguli in penitenciare, pt ca bietii borfasi nu au aer conditionat si locuiesc inghesuiti, cate 3, intr-o camera de 4 pe 5 m.
  Studentii din camine nici macar nu viseaza la un asemenea lux.

  • Student fiind, in Iași, Târgușor, eram 5 in camera 4x5m… baie comuna la capatul holului pentru tot etajul. Dușuri? 3 țevi din care țâșnea apa din tavan. Trebuia sa mergi cu cearșaful tau pe post de cabina si rozeta robinet. Faceai sauna la comun la coada până îți venea rândul

 3. Vai, Renate, de ce raha*uri de ocupi mata de când nu-l mai manânci in direct la Latrinele securistului Voiculescu. De la Soros la Tariceanu calea ti-a fost lunga si intortocheata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.