G4Media.ro

Avertismentul SUA la ONU: Vom menține sancțiunile împotriva Rusiei; escaladarea situației va…

Avertismentul SUA la ONU: Vom menține sancțiunile împotriva Rusiei; escaladarea situației va înrăutăți lucrurile

Ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, a avertizat Rusia că sechestrarea celor trei vase ucrainene reprezintă ”o violare scandaloasă a suveranității teritoriului ucrainean” și o acțiune ”arogantă”. Totodată, Haley a spus că Statele Unite își vor menține sancțiunile la adresa Rusiei, iar acțiuni precum sechestrarea navelor vor înrăutăți situația, transmite Reuters.

”După cum a spus președintele Donald Trump în repetate rânduri, Statele Unite ar saluta o relație normală cu Rusia. Dar acțiuni în afara legii precum aceasta continuă să facă acest lucru imposibil (…) Statele Unite își vor menține sancțiunile împotriva Rusiei legate de Crimeea. Escaladările din partea Rusiei de acest tip vor înrăutăți situația. Vor submina și mai mult poziția Rusiei în lume”, a spus ambasadorul american.

Ambasadorul Ucrainei la ONU, Volodimir Ielcenko, a solicitat comunității internaționale adoptarea unui nou set de sancțiuni antiruse. În replică, ambasadorul rus la Națiunile Unite, Dmitri Polianski, a acuzat Ucraina că a provocat în  mod deliberat incindentul, președintele Poroșenko încercând să compenseze lipsa de popularitate. ”Cum să păstreze puterea în aceste circumstanțe? E limpede, să organizeze o provocare și să dea vina pe Rusia pentru totul””, a spus ambasadorul rus.

Duminică un incident armat fără precedent în urma căruia Marina rusă a capturat trei nave ucrainene.

Navele – două vedete blindate, Berdiansk şi Nikopol, şi remorcherul Iani Kapu – încercau să intre din Marea Neagră în Strâmtoarea Kerci, care desparte Crimeea de Rusia şi marchează accesul în Marea Azov. Din totalul de 23 de militari de la bord, şase au fost răniţi, dintre care doi grav, potrivit armatei ucrainene.

Rusia a confirmat imobilizarea în vederea inspecţiei la bord şi ”utilizarea unor arme”, acuzând navele ucrainene ”că efectuează acţiuni ilegale în apele teritoriale ruse” şi anunţând rănirea a trei ucraineni.

Foto: White House

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. ONU este frectie cu apa de ploaie la picior de lemn.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.