G4Media.ro

Autostrada Sibiu-Pitești. Începe oficial construcția lotului 1, cu o lungime de 13…

Autostrada Sibiu-Pitești. Începe oficial construcția lotului 1, cu o lungime de 13 kilometri, la 11 luni de la semnarea contractului

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru primii 13,2 kilometri din autostrada Sibiu-Pitești, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) printr-un comunicat de presă. Este vorba despre lotul 1, Sibiu-Boița.

„Contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), cu o valoare de 612.647.863,38 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL. Durata contractului este de 108 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție. Studiile topografice, geotehnice, arheologice, hidrologice, precum și lucrările de asanare și deminare au fost finalizate, astfel încât, în prezent, se lucrează la drumurile tehnologice și la platformele pentru foraje piloți”, anunță CNAIR.

„În prezent se află în curs de evaluare cele 5 oferte depuse pentru contractul de supervizare”, se precizează în comunicatul CNAIR.
Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de circa 123 kilometri şi este împărţită în cinci loturi:
• Sibiu-Boița – 14,15 km
• Boița-Cornetu – 30,35 km
• Cornetu-Tigveni – 37,4 km
• Tigveni-Curtea de Argeș – 9,86 km
• Curtea de Argeș-Pitești – 30,35 km

CNAIR a scos la licitație încă din vara lui 2017 și construcția lotului dintre Curtea de Argeș și Pitești, însă licitația nu este gata nici acum.

Fosta conducere a CNAIR declarase, pentru G4Media, că în martie va fi scos la licitație și lotul 3 din autostrada Sibiu-Pitești, cu o lungime de 37 de kilometri, plus încă 10 kilometri din lotul 2, între Cornetu și Câinenii Mari. Pentru a se asigura că firmele interesate au și capacitatea de a duce la bun sfârșit lucrările, care nu vor fi unele simple, licitația va fi una cu precalificare, potrivit fostului directorului general al CNAIR, Sorin Scarlat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. S-au dat mai multi bani pe studii de fezabilitate. De spagi nici nu mai vorbim.
  Cati „mafioti” de-ai partidului au avut terenuri in calea autostrazii si au fost despagubiti?

 2. Se mișcă repede.. De un an ma duc și eu la sala ?

 3. Eu inteleg ca in 80-100 de ani va fi finalizata!

 4. Cand va fi gata autostrada asta, omul va circula cu autovehiculul zburator.

  • Asta, cu siguranta!

 5. Precis e gandita numai cu benzinarii. Va mai trebui un studiu si o licitatie pentru statii de incarcare vehicule electrice… Ca na.

 6. Stirea asta sau articolul in sine este un fel de click bait, acum trebuiau sa ne anunte ca in urma cu un an s-au apucat de proiectare si de azi incepe constructia fizica…..numai bule de pressa si incompetenta specifica CADNR. Mi-e sila de ei

 7. 3 ani pentru 13km? Am crezut ca e o gluma proasta la inceput. Incompetent statul roman, iar compania care se ocupa de constructie a stiut sa profite de acest lucru.

 8. 3 ani plus 1 an proiectarea mor de ras Stati relax ca o sa fie si intarzieri

 9. Se vede clar ca nimeni nu vrea unirea sudului cu centrul Romaniei, are oarecum un simbol negativ pentru multi politicieni din RO, desigur ca nici acum dupa 30 de ani nu avem o autostrada intreaga si data in folosinta de la nord la sud si est/vest sau ca asta A1 care sa duca de la Nadlac la Constanta cursiva si fara intreruperi (A1 si apoi A2 pina la mare). A1 are si o insemnatate economica mare dar nu se doreste asta de mult. Eu sint din Pitesti si am stat de vorba cu multi oameni din domeniu care au declarat inoficial ca NU SE DORESTE o astfel de autostrada, nu doresc ca romanii si strainii sa se deplaseze cursiv si rapid din si in Romania. De 30 de ani au facut altii 10 astfel de autostrazi…