G4Media.ro

Autostrada Pitești-Sibiu: Lotul 4, câștigat de firma austriacă Porr. Lucrările la Lotul…

Autostrada Pitești-Sibiu: Lotul 4, câștigat de firma austriacă Porr. Lucrările la Lotul 5 încep din primăvară

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat joi seara la Digi 24 că a fost desemnată firma câștigătoare pentru execuția Lotului 4 al Autostrăzii Pitești-Sibiu, între Tigveni și Curtea de Argeș. „Este aceeași firmă din Austria care execută și lucrările la Lotul 1 (firma Porr – n.red), a comentat Drulă.

Ministrul a apreciat că deși Lotul 4 e scurt, cuprinzând doar 10 km, traseul este unul dificil, care implică și un tunel de 1,3 km, la trecerea de pe Valea râului Topolog pe Valea Argeşului.

Contractul adjudecat de firma austriacă Porr este de 2 miliarde lei și ar putea fi semnat în martie, dacă nu vor exista contestații.

Drulă a mai spus, de asemenea, că din această primăvară vor începe lucrările la Lotul 5 al Autostrăzii Pitești – Sibiu.

„Firma italiană (Astaldi – n.red) va începe lucrările din primăvară. Are termen, cred, 2,5 ani pentru a finaliza lucrarea”, a spus Drulă, reamintind că partea de proeictare pentru acest lot a fost deja finalizată, contractul începând încp din martie, anul trecut.

Sursa Foto: Asociația Pro Infrastructura/ Autostrada Pitești- Sibiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. O veste buna, dar sa asteptam contestatiile inainte de a deschide sampania.
    Porr e o firma buna insa sunt unele zvonuri ca ar putea fi descalificati si ei, sper sa nu se concretizeze situatia asta.

  2. Se vad ritmul lucrărilor la lotul 1 facut de Porr. Daca ar lucra toti asa am avea autostrăzi. Cine contesta sa nu mai fie lăsat sa participe la licitații.

  3. Dap, ăștia știu deja cum merge treaba, angajările fictive obligatorii pe salarii de zeci de mii de euro pe lună a unor persoane pentru a unge totul cum trebuie…..

    • Intr-o tara în care s-a furat și se fura intr-una crezi ca ne mai deranjează ca au mai angajat o amanta sau 20 atata timp cât chiar se face autostrada. Ce folos ca la Sebeș-Turda se chinuie de ani de zile, aceste întârzieri au adus în trafic morți și pierderi de zeci de milioane. Ai idee cati bani pierdem anual ca nu e autostrada Sibiu-Pitesti….. ce mai contează 20 de fufe puse bine…..nu mai sa o facă odata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.