G4Media.ro

Autorităţile elveţiene constată primele atacuri cibernetice înaintea summitului cu privire la Ucraina

Sursa foto: Unsplash / Adrien

Autorităţile elveţiene constată primele atacuri cibernetice înaintea summitului cu privire la Ucraina

Autorităţile elveţiene au constatat joi, „aşa cum se aşteptau”, primele atacuri cibernetice legate de organizarea de către această ţară alpină a Conferinţei de pace în Ucraina în acest weekend, relatează AFP, transmite Agerpres.

„Ne aşteptam la astfel de atacuri, nu există niciun pericol acut în prezent”, a indicat Oficiul federal pentru securitatea cibernetică într-un comunicat, fără a atribui originea atacurilor.

Aceste atacuri de suprasolicitare, cunoscute şi sub acronimul englez DDoS (Distributed Denial of Service), „au dus la mici blocaje în intervalul de toleranţă definit. Funcţionarea unităţilor vizate nu a fost afectată în mod semnificativ”, a precizat Oficiul.

Cu astfel de atacuri cibernetice, „hackerii vizează să lanseze manevre de perturbare în spaţiul cibernetic pentru a-şi difuza mesajul politic şi a atrage atenţia”, adaugă autorităţile elveţiene, care au spus că se aşteptau la astfel de tentative.

Zeci de lideri din lumea întreagă se vor reuni sâmbătă şi duminică în Elveţia cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru un summit conceput ca un „prim pas” pentru a găsi o cale spre pacea în Ucraina, în prezenţa a aproape 100 de ţări şi organizaţii internaţionale, dar în absenţa Rusiei şi Chinei.

Obiectivul summitului, solicitat de Kiev, este de a „inspira un viitor proces de pace”, dar rezultatul reuniunii rămâne incert.

Ucraina speră să obţină un sprijin internaţional larg pentru stabilirea condiţiilor pe care le consideră necesare pentru a se pune capăt războiului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...