G4Media.ro

Autoritățile din Munchen permit cu reticență desfășurarea concertului susținut de Roger Waters,…

Sursa Foto: Instagram

Autoritățile din Munchen permit cu reticență desfășurarea concertului susținut de Roger Waters, după ce artistul a fost acuzat de antisemitism

Primăria din Munchen a decis să nu interzică un concert al co-fondatorului Pink Floyd, Roger Waters, programat pentru data de 21 mai, după ce artistul a fost acuzat de antisemitism, relatează Agerpres.

Primăria declarase miercuri că, din motive legale, nu este posibilă rezilierea contractului pentru concert. Waters ameninţase cu acţiuni în justiţie dacă concertele sale – unul programat la Munchen şi altul la Frankfurt – erau anulate.

În schimb, primăria va amplasa panouri în jurul locului de desfăşurare a concertului în care se condamnă antisemitismul şi se susţine atât dreptul Israelului de a exista, cât şi suveranitatea Ucrainei.

Primarul Dieter Reiter a declarat că este „incalificabil şi intolerabil” să se permită concertul unui artist care aproape sigur va debita propagandă critică la adresa Israelului şi, uneori, sloganuri clar antisemite.

„Nu îl vreau aici, dar trebuie să suportăm acum”, a declarat Reiter.

Primarul a precizat că doreşte să colaboreze cu guvernul landului Bavaria pentru a găsi modalităţi de a crea o bază legală pentru ca municipalităţile să poată interzice spectacole în cazuri similare.

Waters a fost criticat pentru apropierea sa de mişcarea Boycott, Divestment and Sanctions (BDS), care solicită boicotarea Israelului şi a produselor israeliene din cauza politicii acestuia faţă de teritoriile palestiniene. La concerte, el a lansat baloane în formă de porc pe care figura o stea a lui David.

Declaraţiile sale privind războiul din Ucraina au provocat, de asemenea, agitaţie. Spre exemplu, muzicianul a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin a vrut să folosească războiul pentru a lupta împotriva fascismului din Ucraina şi că Statele Unite au fost principalul agresor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...