G4Media.ro

Autorităţile din Marea Britanie, în căutarea unei persoane care a adus în…

Autorităţile din Marea Britanie, în căutarea unei persoane care a adus în ţară varianta braziliană de coronavirus / Britanicul a fost testat pe 12 februarie, dar nu și-a trecut datele de localizare pe formular

Autorităţile britanice au lansat luni un apel pentru a găsi o persoană care a adus în Regatul Unit varianta de coronavirus detectată în Brazilia, susceptibilă să reziste mai bine la vaccinurile anti-COVID-19 decât altele, informează AFP, citată de Agerpres.

Varianta P.1, apărută la Manaus, în nordul Braziliei, a fost deja detectată la trei persoane în Scoţia şi la alte trei în Anglia, dintre care una nu poate fi localizată deoarece nu şi-a indicat coordonatele pe formularul completat la testul de depistare.

„Lucrăm pentru a încerca să o localizăm”, a declarat secretarul de stat pentru vaccinuri Nadhim Zahawi pentru BBC, solicitând tuturor celor care au făcut testul pe 12 februarie şi nu au primit rezultatul să facă cunoscut acest lucru.

El a mai anunţat că va fi lansată o campanie de „testare extinsă” în sudul comitatului Gloucestershire (sudul Angliei), unde au fost detectate celelalte două cazuri cu varianta P.1.

Confruntat cu o pandemie soldată până acum cu 123.000 de decese în Regatul Unit, guvernul intenţionează să protejeze beneficiile campaniei masive care a permis vaccinarea a peste 20 de milioane de oameni cu o primă doză de vaccin, dar şi sacrificiile făcute de britanici, aflaţi de la începutul lui ianuarie în al treilea lockdown.

De la jumătatea lunii ianuarie, sosirile din America de Sud au fost sistate, excepţie făcând cele ale rezidenţilor britanici, care sunt plasaţi apoi în carantină obligatorie la hotel.

Persoanele care s-au întors în ţară cu varianta braziliană sosiseră din Sao Paulo cu un zbor care a făcut escală la Zurich.

În timp ce Anglia se pregăteşte săptămâna viitoare să redeschidă şcolile, experţii au avertizat că varianta braziliană va fi probabil mai rezistentă la vaccinuri decât cea predominantă în prezent în Marea Britaie, care a apărut în sud-estul Angliei în toamnă .

Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra, susţine însă că nu există niciun motiv de „panică totală”.

Potrivit acestuia, varianta „nu face să dispară toată imunitatea”, chiar dacă face „vaccinurile mult mai puţin puternice”, a explicat el la Times Radio.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Muci sunteti… vai de voi! Ati pierdut pacientul „number one”…

  2. Fenta pentru a introduce buletinul de identitate în Marea Britanie. Pentru cine nu știe în Marea Britanie nu exista cărți de identitate/buletine de identitate. Ultima inițiativa de a introduce asa ceva la începutul anilor 2000 a fost combătută cu argumente din declarația drepturilor din 1689 și s-a renunțat. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Identity_Cards_Act_2006

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.